Logo MojaObčina.si

Cerklje na Gorenjskem

DANES
32°C
14°C
JUTRI
33°C
15°C

Kolesarska dirka: Velika nagrada Gorenjske, 22. 5. 2022

Organizator: Kolesarska zveza Slovenije
Vstopnina: Vstop prost

Velika nagrada Gorenjske, 22. 5. 2022 ob 12. uri

Nadaljuje se sezona mednarodnih kolesarskih dirk na slovenskih tleh. V nedeljo 22. maja Kolesarska zveza Slovenije organizira 2. Veliko nagrado Gorenjske. Drika se uvršča v mednarodni rank 1.2., pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze UCI. Start dirke bo pri Termah Snovik ob 12. uri, kjer bodo kolesarji začeli pot proti mestu Kamnik v zaprti vožnji. V Kamniku sledi še en siboličen start dirke, nato pa se začne zares. Podpis startne liste bo na dan dirke, 22.5.2022 od 10:45 do 11:45 na startnem prostoru – Terme Snovik.

Kolesarji bodo najprej v okolici Kamnika prevozili tri razgibane kroge, z vzponom na Vrhovje, v mestu Kamnik pa kolesarje ob vsakem prečkanju čaka leteči cilj. Nato se bodo odpravili na pot proti Cerkljam na Gorenjskem, kjer bodo opravili 5 krogov, s tremi vmesnimi letečimi cilji. Skupaj tako kolesarje na dirki čaka 6 letečih ciljev, ki se točkujejo po sistemu 1. mesto – 5, 2. mesto – 3 in 3. mesto – 1 točka. Zmagovalec letečih ciljev je tisti tekmovalec, ki bo osvojil največ točk.

 Nastopilo bo 18 ekip iz Slovenije in osrednje Evrope. Na dirki bodo svoje ekipe zastopali kolesarji iz 17 držav. Največ je seveda Slovencev, sledijo Avstrijci in Italjiani. Nastopil pa bo tudi kolesar iz Tajvana.

Dirko bomo prenašali tudi preko internetnega prenosa na uradni spletni strani drike in na spletnem portalu MMC. S tem želimo kolesarstvo še bolj približati vsem nadušencem in jim pokazati tudi dirke na katerih nastopajo tudi slovenske ekipe in kjer se kalijo nove velike zvezde svetovnega kolesarstva.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi