Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Na Expo 2020 Dubai tudi Tehnopark Celje

Celje v zadnjem letu slovi po največjem znanstveno zabavnem parku v Sloveniji, na Expo se je predstavilo s kampanjo: VISIT CELJE - City where history creates future. Tehnopark Celje predstavlja prihodnost mesta, ki se usmerja v trajnostni razvoj, digitalizacijo in pametna mesta. Mesto Celje nastopa kot kulisa marsikatere postaje v znanstveno-zabavnem parku, obiskovalcem poleg znanosti približuje tudi zgodbo samega mesta in njegove okolice.

S predstavitvijo na Expo 2020 Dubai smo želeli obiskovalce navdušiti za obisk našega mesta s pomočjo tehnologije. Predstavili smo zelo priljubljeno delavnico Programiranje robota Photon, v samem ospredju pa so bile vidne turistične atrakcije mesta Celja in njegove okolice. Obiskovalce smo navdušili tudi z našimi promocijskimi videji, ki so se vrteli na ekranih slovenskega paviljona.

Poleg animacij za širšo javnost smo v ponedeljek izvedli tudi poslovna srečanja (B2B) z zainteresiranimi podjetji/agencijami/organizacijami na področju znanosti, izobraževanja in turizma. Sestali smo se z organizacijo Scravel School traveling iz Dubaja (UAE) in World Class Scholars in Charlestona (ZDA), ki se osredotočata na izobraževalna potovanja za šolske skupine. Obe organizaciji sta Celje prepoznali kot dobro izobraževalno in trajnostno destinacijo.

Ogledali smo si trajnostne in tehnološko napredne paviljone. Na povabilo nemškega protokola smo si ogledali njihov paviljon, ki je usmerjen v digitalizacijo, trajnost in kmetovanje. Navdušili so nas tudi tehnološko napredni paviljoni Združenih Emiratov, ki so predstavili mesta prihodnosti. Ogledali smo si tudi trajnostni paviljon Terra, ki predstavlja kako lahko v vsakdanjem življenju bolj spoštujemo okolje.

Udeležili smo se predavanja poljskega paviljona na temo - Znanost in izobraževanje. Predavanje je poudarjalo pomen znanosti in izobraževanja  na področju gospodarstva in izobraževanja. Z izbiro kadra sprejemamo odločitev o prihodnosti – o njeni kakovosti in napredovanju. Vsaka država ima svoj izobraževalni sistem, prav tako mi. Predstavili so ali je vredno združevati izobraževanje z znanostjo in kje je viden ta vpliv v gospodarstvu.

Na slovenskem paviljonu smo bili prisotni od 12. do 14. marca, ta vikend je slovenski paviljon obiskalo 12.000 obiskovalcev – večinoma (70 %) so obiskovalce sestavljale družine, 30 % je bilo Evropejcev.

Vir: Tehnopark Celje


Oglejte si tudi