Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Zlata vrtnica Dvorcu Lanovž, metla lastnikom propadajoče stavbe v mestu

Turistično in kulturno društvo Celje je sinoči izvedlo že tradicionalno, 49. podelitev priznanj za lepo urejeno okolje, vrt in cvetlice v okviru projekta Zlata vrtnica in metla. Pred zbranimi obiskovalci prireditve v Kvartirni hiši v Celju je letos v roke dobitnikov romalo skupno 33 priznanj za lepo urejeno okolje, vrt in cvetlice.

Najvišje priznanje, Zlato vrtnico 2018, je za obnovo dvorca Zgornji Lanovž in njegove okolice prejela družba Dvorec Lanovž, specialistična klinika d.o.o., Metla 2018 pa je bila tokrat namenjena lastnikom zapuščenega in propadajočega objekta na Razlagovi ulici 14 v Celju.

Prireditev, ki je ponovno do zadnjega kotička napolnila Nobelovo sobo v Kvartirni hiši, je povezoval Dušan Cafuta, s petjem in igranjem na citre pa jo je dopolnila Neli Kos Zidar.

V uvodnem govoru je vodja projekta Vesna Golner povedala, da je društvena komisija za okolje zbirala predloge za podelitev priznanj vse od meseca septembra 2018. Do konca meseca novembra je na naslov društva prispelo 33 predlogov, ki so jih posredovale celjske lokalne skupnosti.

Ocenjevanje okolice objektov se izvaja v petih kategorijah: individualni objekti (hiše), večstanovanjski objekti, javno objekti in površine, poslovni objekti in površine ter kmetije.

Dobitnika Zlate vrtnice in dobitnika Metle vsako leto izmed prispelih predlogov izbere upravni odbor Turističnega in kulturnega društva Celje.

Za Zlato vrtnico 2018 sta letos prispela 2 predloga, in sicer: Cinkarna Celje d.d. za vsakoletno zgledno in lepo vzdrževano okolico svojih objektov ter Dvorec Lanovž, specialistična klinika d.o.o. za lepo obnovljeno stavbo dvorca Zgornji Lanovž.

Za prejemnika Metle 2018 so na društvo prispeli trije predlogi, in sicer: lastik objekta Glavni trg 4 v Celju za propadajoč objekt v središču mesta, lastniki objekta Razlagova ulica 14 v Celju za propadajoč in nezavarovan objekt v središču mesta ter lastniki kmetije Grad in gostišča Tepeš v Runtolah ob Šmartinskem jezeru.

Oglejte si tudi