Oceni objavo

V Cepilnem centru Zdravstvenega doma Celje se je pričelo CEPLJENJE PROTI SEZONSKI GRIPI in COVIDU-19

Cepljenje se izvaja v Cepilnem centru Zdravstvenega doma Celje vsak PONEDELJEK in SREDO od 15.00 do 17.00 ure. Predhodno se je potrebno naročiti na tel: 035 434 018 ali preko e-pošte: narocanje.cepljenje@zd-celje.si 

  • CEPLJENJE PROTI SEZONSKI GRIPI za odrasle in otroke od 10 let dalje in CEPLJENJE PROTI COVIDU-19 za odrasle in otroke od 5 leta dalje se izvaja v Cepilnem centru ZD Celje.
  • CEPLJENJE PROTI GRIPI SE ZA ŠOLSKE OTROKE do 10 leta starosti po predhodnem naročilu pri svojem osebnem zdravniku izvaja na Dispanzerju za šolske otroke in mladino.
  • CEPLJENJE PROTI GRIPI IN COVIDU – 19 SE ZA PREDŠOLSKE OTROKE po predhodnem naročilu pri svojem osebnem zdravniku izvaja na Predšolskem dispanzerju.

Cepljenje proti sezonski gripi je priporočljivo za vse, ki se želijo zaščititi, še zlasti pa se priporoča ogroženim skupinam. To so starejši od 65 let, kronični bolniki, majhni otroci in njihovi družinski člani, nosečnice, posamezniki, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje ter zdravstveni in drugi delavci, ki so pomembni za delovanje različnih dejavnosti. Posamezniki lahko s cepljenjem zaščitijo sebe in druge posameznike v svoji okolici, kar je še posebej pomembno, če gre za bolj ogrožene skupine prebivalcev. Skupen cilj vseh mora biti dvig precepljenosti prebivalcev Slovenije, s čimer bi preprečili velik delež zbolevanja, zapletov in smrti zaradi gripe. S cepivom proti gripi se ne smejo cepiti osebe, ki so imele hudo alergijsko reakcijo po predhodnem cepljenju s tem cepivom ali imajo alergijo na katero od sestavin cepiva oziroma so alergične na kokošja jajca. Cepljenje je potrebno odložiti pri osebah, ki so akutno zbolele in imajo povišano telesno temperaturo.

Cepljenje poroti COVIDU-19 se bo izvajalo s cepivom Comirnaty Omicron XBB.1.5 in je priporočljivo za:
  • oskrbovance DSO/SVZ;
  • posebej ranljive kronične bolnike (od 6 meseca starosti dalje);
  • osebe, stare 65 let ali več.
  • Cepijo se lahko tudi ostali, ki želijo.

Cepljenje proti covidu-19 in proti gripi se lahko opravi sočasno ali s kakršnimkoli presledkom. Cepljenje je brezplačno za vse paciente, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje (krije ZZZS).

Oglejte si tudi