Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Zaradi vandalizma pri sistemu KolesCE policija večkrat posredovala

Že večkrat smo poročali o primerih vandalizma v sistemu Kolesce, ki ima za posledico, da je zaradi poškodovanih koles teh manj na voljo na posameznih postajah. V celotnem sistemu Kolesce je trenutno na popravilu 87 koles, večina kot posledica vandalizma. Policijska uprava Celje primere vandalizma v sistemu Kolesce obravnava na podlagi prijav Nomaga. Kot so ob tem dodali, so na policijo posredovali vse primere, kjer je bilo kakorkoli možno identificirati storilca. 

Kot so še navedli v Nomagu, se z vandalizmom soočajo tudi v sosednji občini Šentjur, ki je prav tako del sistema Kolesce. Tam so zabeležili pojave vandalizma na skoraj vseh postajah sistema, med drugim 25 prerezanih zračnic in gum, poškodovane lamele in poškodovan terminal. Posredovala je tudi policijska postaja v Šentjurju. 

Ob tem, ko ostro obsojamo pojave vandalizma, pa smo navdušeni nad rezultati uporabe sistema KolesCE. V mesecu novembru so v Nomagu zabeležili 3.553 najemov oziroma 118 najemov na dan. Povprečen najem je trajal 16 minut, povprečna prevožena razdalja pa 1,5 km. Novih registriranih uporabnikov je bilo 116. 

V tem letu je bilo do konca novembra že več kot 67 tisoč najemov in 3.100 registracij, lani za primerjavo 54.600 najemov in 3.034 registracij. Letošnje leto je torej že krepko preseglo lansko oziroma vsa prejšnja leta (2020 – 47.039 in 2019 – 37.847 najemov) in se približuje številki 70 tisoč letnih najemov. 


Oglejte si tudi