Oceni objavo

Začela se je obnova Obrtne ceste - letos predvidene številne aktivnosti na področju urejanja cestne infrastrukture

Celje, 9. maj 2024 – Mestna občina Celje je začela z obnovo dela Obrtne ceste, v kratkem pa so načrtovane obnove še nekaterih cest. Med večje letošnje projekte na področju urejanja cestne infrastrukture spada tudi druga faza obnove Ceste v Lokrovec. 

foto obrtna3foto obrtna3



Na odseku Obrtne ceste HŠ 8-9 je predvideno asfaltiranje obstoječe makadamske ceste ter ureditev odvoda meteorne vode z novih asfaltiranih površin, kar bo prebivalcem na tem območju omogočilo boljši dostop do svojih domov. Predvidena je tudi vgradnja cevi za umestitev obstoječih nadzemnih električnih vodov. Zaenkrat je na območju pripravljena podlaga za asfaltiranje, ki bo izvedeno po zaključku vseh pripravljalnih del. Gre za investicijo vredno približno 40 tisoč evrov, izvajalec del pa je družba GM Hercog iz Laškega. 

V kratkem je previden tudi začetek obnove Razlagove ulice, prva faza izvedbe ceste Babno – Termont in preplastitev javne poti Teharje – Zvodno, ki je del poti nove kolesarske povezave med Celjem in Šentjurjem, katere rok za dokončanje del je junij 2024. Preplastili bomo tudi lokalno cesto Zadobrova – Ljubečna, ki bo sledila obnovi kanalizacije na tem delu cestišča, po pripravi projektne dokumentacije pa se letos začenja tudi 2. faza obnove Ceste v Lokrovec. Med krajšimi odseki je v tem letu predvidena še obnova lokalne ceste na Lopati pri Judo klubu Sankaku in izgradnja priključne ceste do industrijske coni na Ljubečni 

Mestna občina Celje sicer nadaljuje gradnjo povezovalne ceste v sklopu urejanja komunalne infrastrukture v Ekonomsko-poslovni coni Trnovlje – jug. Cesta bo povezovala nove površine ekonomsko-poslovne cone s krožiščem na Bežigrajski cesti, s čimer bo omogočen hiter dostop do avtocestnega priključka Celje – vzhod.

Za investicijske obnove in gradnjo ceste je v letošnjem občinskem proračunu skupno namenjenih 1.783.000 evrov. 

foto obrtna5foto obrtna5


Oglejte si tudi