Oceni objavo

Z veleposlanikom Madžarske o povezovanju

19. februarja se je župan Mestne občine Celje Matija Kovač prvič uradno srečal z veleposlanikom Madžarske. Nj. Eks. Andor Ferenc Dávid je z veseljem podprl pobude za sodelovanje z Mestno občino Celje.
Veleposlanik 3Veleposlanik 3

Župan Matija Kovač je veleposlanika povabil k sodelovanju pri odprtju razstave o Ottu von Habsburgu, ki bo meseca aprila v Celju in s katero se bomo poklonili pomembni osebnosti. Otto von Habsburg je bil zadnji avstro-ogrski prestolonaslednik, politik, pisatelj … V 80. letih je postal glasen podpornik osamosvojitve republik Jugoslavije. Po njegovi zaslugi je France Bučar o stanju v Jugoslaviji poročal v Evropskem parlamentu. S svojim političnim vplivom in svojim imenom je osebno pomagal in se zavzemal za osamosvojitev Slovenije ter za njeno kasnejšo vključitev v Evropsko unijo. 

Veleposlanik 2Veleposlanik 2

Župan in veleposlanik sta se pogovarjala še o sodelovanju z mestom Veszprem, s katerim Celje že dolgo goji prijateljske odnose predvsem zaradi rokometnih klubov obeh mest, ter o možnem sodelovanju na področju umetnosti. V Budimpešti namreč živi in ustvarja Celjan Aleksander Drakulič, uveljavljen umetnik in grafični oblikovalec, ki med drugim deluje na področju kinetične umetnosti.
Nj. Eks. Andor Ferenc Dávid se je vpisal v knjigo častnih gostov mesta Celje.

Veleposlanik 1Veleposlanik 1

Oglejte si tudi