Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

V tem tednu se bo začela sanacija igrišča pri vrtcu Ringa raja

Po terminskem načrtu sanacije igrišč v celjskih vrtcih bo podjetje Inkaing, d. o. o., v prihodnjem tednu začelo s sanacijo igrišča pri enoti Vrtca Zarja, Ringa raja, na Nušičevi ulici.
Podjetje Inkaing, d. o. o., ki je v Ljubljani že saniralo dva vrtca in ima zato na tem področju izkušnje, že izvaja sanacijo na igrišču enote Vrtca Anice Černejeve.
V sredo, 6. 11. 2019, bo izvajalec začel s pripravljalnimi deli na igrišču vrtca Ringa raja na Nušičevi ulici. Z izkopavanjem in odvažanjem onesnažene zemljine bo začel v ponedeljek, 11. 11. 2019, če bodo vremenski pogoji ugodni.  Otroci bodo v času izkopa zemljine v drugih enotah.

Neonesnaženo zemljino bo podjetje Inkaing pripeljalo iz Naklega na Gorenjskem. Sanacijo bodo strokovno nadzirali predstavniki Biotehniške fakultete iz Ljubljane in AZ Inženiringa, d. o. o., organizirani pa bodo tudi redni koordinacijski sestanki, na katere bo poleg predstavnikov izvajalca del, ministrstva, Biotehniške fakultete, Nacionalnega urada za javno zdravje, AZ Inženiringa in občine vabljena tudi predstavnica staršev Vrtca Zarja. Izvajalec del bo dosledno upošteval vse varnostne ukrepe, ki bodo preprečili morebitno prašenje.

Gradbena dela bodo kljub temu zaradi povečanega hrupa nekoliko moteča za okoliške prebivalce, zato jih prosimo za razumevanje in strpnost. Na morebitna navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede ravnanja okoliških prebivalcev v času del Ministrstvo za okolje in prostor še čaka.

Oglejte si tudi