Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

V Doboju o novem sodelovanju med mladimi - V Slavonskem brodu navdušil koncert Orkestra Akord

 Minuli konec tedna je župan Mestne občine Celje obiskal pobrateni mesti Doboj (Bosna in Hercegovina) in Slavonski Brod (Hrvaška). V obeh mestih so celjski tulipani, ki jih je podjetje Zelenice nasadilo pozimi, sicer že odcveteli, novih idej za sodelovanje pa ne bo zmanjkalo. 

Sodelovanje med Celjem in Dobojem je po podpisu sporazuma o pobratenju v času po razpadu Jugoslavije (1965) zastalo, potem smo ga ponovno vzpostavili z obnovitvenim sporazumom o pobratenju (2012). Od takrat naprej mesti ponovno ohranjata redne stike. V Doboju so še vedno izjemno hvaležni za pomoč celjskih gasilcev ob katastrofalnih poplavah v letu 2015. Otroci iz Doboja so skupaj z vrstniki iz Slavonskega Broda minulo zimo obiskali Celjsko kočo, ob obisku konec tedna pa sta se župana Bojan Šrot in Boris Jerinić med drugim pogovarjala o možnosti sodelovanja med skavti. 

V Slavonskem brodu so v soboto gostili Orkester Akord, zato je župan obisk v hrvaškem pobratenem mestu zaključil z obiskom koncerta. Orkester Akord, ki že leta goji veliko prijateljstvo z Brodskim tamburaškim orkestrom, je v Slavonskem Brodu navdušil. Župan Mestne občine Celje se je srečal tudi s tamkajšnjim županom dr. Mirkom Dusparo, s katerim sta se strinjala, da je sodelovanje med Celjem in Slavonskim brodom na različnih področji obogatilo obe mesti. 
Sporazum o prijateljstvu in sodelovanju smo podpisali leta 2010. 

Obe mesti, Doboj in Slavonski Brod, sta po velikosti primerljivi s Celjem, sta zelo lepo urejeni in se hitro razvijata. Veselimo se prihodnjega sodelovanja na različnih področjih. 



Oglejte si tudi