Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

V Celju smo sprejeli prve ukrajinske begunce

V Celje je v zadnjih dneh prispelo okoli 15 ukrajinskih beguncev. Gre predvsem za matere z otroki in ženske, za katere smo dobro poskrbeli. Trenutno so v zasebnih nastanitvah. Čeprav je za vodenje beguncev pristojen Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov, glede na razmere na terenu pričakujemo, da bo v našem mestu začasno zatočišče poiskalo še več ljudi. Za vse bomo poskrbeli po naših najboljših močeh.


Humanitarne pomoči v Celjskem mladinskem centru zaenkrat ne zbiramo več. Odziv med ljudmi je bil izjemen, zato so skladišča polna. Če bo potrebno, bomo zbirni center znova odprli in o tem javnost pravočasno obvestili. Ker se potrebe na terenu spreminjajo, begunci pa prihajajo tudi v naše mesto, bomo del zbranih sredstev namenili tudi njim. Pomoč jim bo razdelil Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Celje.

Vsem, ki so donirali za Ukrajino in ukrajinske begunce ter vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri pakiranju donacij, se iskreno zahvaljujemo. Hvala tudi posameznikom in podjetjem, ki so pomagali z nakazilom na TRR Mestne občine Celje. V ponedeljek, 14. marca, je bilo na računu zbranih 8.095 evrov. Namenili jih bomo za nakup sanitetnega materiala, zdravstvenih pripomočkov, kompletov prve pomoči, osnovnih živil in podobnih izdelkov.

Oglejte si tudi