Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Celje se je predstavilo na vodilnem turističnem sejmu v Avstriji

Med 16. in 19. januarjem 2020 sta se Slovenija in slovenski turizem predstavila na osrednjem turističnem sejmu Ferienmesse na Dunaju. Na skupnem slovenskem razstavnem prostoru se je med 31 podjetji predstavilo tudi Celje z Zavodom za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje.

 

Sejem Ferienmesse Dunaj je namenjen počitnicam, potovanjem in je vodilni turistični sejem v Avstriji za splošno javnost. Letos se je na sejmu predstavilo 850 razstavljavcev iz 80 držav. Poudarek letošnje animacije je bil na zgodovinskih mestih ter izpostavitvi Bele Krajine in Metlike.

 

Avstrijski trg za Slovenijo ključnega pomena, saj predstavljala tretji največji emitivni trg, tako po številu turističnih prihodov kot prenočitev. Vsako leto Slovenija beleži izjemen obisk zaradi bližine in uspešne predstavitve. Poleg razvajanja v zdraviliščih Avstrijci radi raziskujejo mesta, spoznavajo kulturo in lokalno hrano.

 

Mesto Celje obiskovalci sejma prepoznajo kot mesto z bogato kulturno dediščino iz rimskih časov in zgodovino Celjskih grofov, ki je zaznamovala širši srednjeveški zgodovinski prostor.

 

V okviru predstavitve Slovenije na sejmu Ferienmesse je v petek, 17. januarja, potekal tradicionalni, t. i. slovenski večer, ki so se ga udeležili predstavniki avstrijskih organizatorjev potovanj in turističnih agencij ter avstrijski novinarji s področja turizma. Na dogodku so predstavili tudi nova vodja predstavništva STO na Dunaju, Žana Marijana. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994,  s koncem letošnjega januarja namreč odhaja v pokoj.

 

Celje bo svojo ponudbo predstavljalo tudi na mednarodnem sejmu in borzi za aktivno preživljanje prostega časa Alpe-Adria v Ljubljani med 29. januarjem in 1. februarjem.

Oglejte si tudi