Oceni objavo

Tudi na celjskih osnovnih šolah bo v Tednu otroka živahno, ustvarjalno in predvsem zelo radovedno

Celje, 2. oktober 2023 – V Tednu otroka, ki ga obeležujemo od 2. do 8. oktobra, bodo v celjskih osnovnih šolah izvedli bogat program najrazličnejših delavnic, športnih, dobrodelnih in drugih dejavnosti. V organizacijo so vložili veliko truda, zato bodo otroci v teh dneh zagotovo uživali in se naučili veliko novega. 

Letošnja osrednja tema Tedna otroka je radovednost oziroma Zakaji in zatoji radovednosti. 

Celjske osnovne šole pripravljajo najrazličnejše aktivnosti, ki so usmerjene tudi v to, da šola še posebej v tem tednu postane zabaven prostor, kjer se je dovoljeno tudi igrati in kdaj pa kdaj prirediti pravila. 
Na šolah se bodo tako predstavljali gasilci, policisti in taborniki, učenci bodo lahko postali učitelji, spodbujali jih bodo k samostojnem raziskovanju, organizirali športne dneve, zbirali sredstva za dobrodelne namene, podaljšali bodo kakšen odmor, obiskali Policijsko postajo Celje, spoznavali slovenske pokrajine,  brali veliko pravljic, obarvanih s toplo jesensko vsebino in sporočilnostjo, in se udeležili nekaterih prireditev v mestu.

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954. »Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari. Vodi nas k odkrivanju sveta okoli nas in raziskovanju znanja. Ko smo radovedni, se aktiviramo in začnemo raziskovati, kar nas zanima. Z radovednostjo napredujemo, prihajamo do novega znanja, novih izkušenj in spoznanj. To preprosto pomeni, da moramo radovednost skrbno negovati in jo ohranjati.  Če jo izgubimo, se konča naš lastni razvoj,« so zapisali v Zvezi prijateljev mladine Slovenije. 

Oglejte si tudi