Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Kolesarske majice za petošolce kolesarje

Mestna občina Celje je v sodelovanju s sosednjo Občino Laško in Kolesarskim klubom Laško ob odprtju kolesarske trase in brvi med Celjem in Laškim vsem petošolcem osnovnih šol obeh občin, ki so naredili izpit za kolo, podarila kolesarske majice.

Mlade kolesarje smo želeli razveseliti in jih spodbuditi, da se čim več vozijo s kolesom.Danes je prioritetna naloga lokalnih skupnosti prehod v nizkoogljično družbo. Mestna občina Celje se z mnogimi ukrepi zavzema za to, da mestno jedro ne bi bilo vozlišče motornih vozil, ampak pešcu, kolesarju in drugim trajnostnim oblikam mobilnosti prijazno mesto. Nekatere med ukrepi, ki jih že izvajamo, smo si zadali tudi v letu 2017 sprejeti Celostni prometni strategiji, ki je strateški dokument in predstavlja izhodišča za implementacijo prihodnjih projektov, ki bodo omogočili nadaljnji razvoj Celja na področju trajnostne mobilnosti.
Aprila smo zgradili in odprli nov odsek kolesarske steze, ki je zgrajena od čistilne naprave v Tremerjah do Rifengozda in je za vse ljubitelje kolesarjenja velika pridobitev. Da bi občane spodbudili k kolesarjenju, so Mestna občina Celje, Občina Laško in Kolesarski klub Laško v aprilu organizirali pomladno kolesarjenje Celje-Laško-Rimske Toplice. Ob tej priložnosti smo izdelali majice, ki smo jih podarili vsem osnovnošolcem v obeh občinah, ki so letos naredili izpit za kolo.Prav v teh dneh se začenja izvedba še enega projekta, s katerim spodbujamo trajnostno mobilnost, in sicer dela za uvedbo sistema Park&Ride na Ulici XIV. divizije.

Oglejte si tudi