Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
9°C
PON.
26°C
9°C
Oceni objavo

Projekt Sodeluj in oblikuj

25. septembra smo izvedli prvo srečanje v sklopu projekta SODELUJ IN OBLIKUJ.
Projekt je odgovor na izjave mladih, ki so izrazili željo po večji vključenosti v oblikovanje programa v MOC in občutili prezrtost v svojem okolju.


Na ta dan smo podrobneje predstavili projekt in delovanje mladinskega centra ter Mladinski svet Celje - MSC in mlade ambasadorje Celjskega mladinskega centra. Predstavile so se tudi 4 organizacije, ki že organizirajo dejavnosti v občini (Ba kanal, Klub študentov občine Celje - KŠOC, Hiša kulture Celje, Planinsko društvo Celje Matica) Mladim udeležencem iz Gimnazije Celje - Center pa smo predstavili tudi orodje YOUTHPASS in program ERASMUS+. Manjkalo pa ni niti veliko zanimivih energizerjev in vmesnih zabavnih aktivnosti.

Na koncu pa so besedo imeli mladi, ki so vihrali svoje možgančke in napisali prve osnutke predlogov o tem, kaj si želijo v občini, kaj pogrešajo, kaj predlagajo itd.


Pred nami so še 3 srečanja, skozi katera bodo mladi z našo pomočjo oblikovali predstavitve mladinskih pobud, ki bi jih najbolj želeli v svojem okolju ter jih na koncu predstavili županu MOC in drugim odločevalcem.

Čaka nas še kar nekaj dela... ampak po današnjem srečanju se res veselimo dela z dijaki in smo prepričani, da bodo končni rezultati res vrhunski.

Hvala vsem dijakom, ki ste prišli in že danes dali res super predloge.



(vir: Facebook - Mcc Celjski Mladinski Center)

Oglejte si tudi