Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Preizkušanje Centralke poteka uspešno - širimo krog testnih uporabnikov

Celje, 3. avgust 2023 -  Testno obdobje mobilne aplikacije in kartice Centralka, ki smo ga začeli v prvih dneh julija in je namenjeno preizkušanju funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, poteka uspešno. Dosedanje testiranje je pokazalo, da vse ključne storitve Centralke delujejo dobro, v drugi fazi testiranja, ki smo jo začeli v teh dneh, pa dodajamo še funkcionalnost nalaganja dobroimetja z bančnimi karticami. 

Prihaja CentralkaPrihaja Centralka

Centralka tako že omogoča registracijo in prijavo, nalaganje dobroimetja s PayPalom, bančnimi karticami ali na mestni blagajni Mestne občine Celje, vožnjo s Celebusom, pregled postaj in prihodov avtobusov na postaje (premikajoče se ikone na linijah), izposojo Kolesca ter povezavo z obstoječim računom v aplikaciji Nextbike ali ustvarjanje novega računa. Aplikacija omogoča tudi plačilo parkiranja, podaljševanje parkiranja na daljavo, potisna obvestila pred potekom zakupljene parkirnine ter nakupe mesečnih in letnih dovolilnic. 

V prvi fazi smo k testiranju povabili zaposlene v občinski upravi, mestne svetnike ter 20 naključno izbranih občanov, ki so se predhodno prijavili za testiranje Centralke. V drugi fazi preizkusnega obdobja smo testiranje omogočili še vsem preostalim občanom, ki so se nam javili ob prejšnjem pozivu in v prvi fazi niso bili med dvajsetimi izbranci. Na ta način bomo delovanje sedaj preizkusili še z več uporabniki, ki nam bodo lahko pomagali pri optimizaciji uporabniške izkušnje. 

Osrednjo mestno aplikacijo in kartico želimo pred polno uvedbo v največji meri izpopolniti in preveriti čim več vidikov njenega delovanja. Verjamemo, da bodo prav testni uporabniki z aktivno uporabo aplikacije veliko pripomogli k njeni optimalni funkcionalnosti.

Po koncu preizkusnega obdobja in dokončni uvedbi storitve bo aplikacijo mogoče naložiti iz Apple Store in Google Play, kartico Centralka pa pridobiti na mestni blagajni MOC, blagajni Nomaga, v TIC-u Celje in prometni pisarni parkirne hiše Glazija. Na vseh teh mestih bo bodo lahko uporabniki Centralke nanjo naložili tudi dobroimetje.

Vse, ki želijo biti obveščeni o uvedbi Centralke in vsem, kar ponuja, vabimo, da obiščejo spletno stran https://centralka.celje.si/

Oglejte si tudi