Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Vreme kroji program Evropskega tedna mobilnosti v Celju

Danes se je začel Evropski teden mobilnosti (ETM), ki bo trajal do četrtka 22. septembra. Program letošnjega ETM v Celju se žal ni začel povsem po načrtih. Zaradi neugodnega vremena smo morali uvodni dogodek,  t. i. Prvi parkirni dan na delno zaprti Prešernovi ulici, odpovedati. 

V sodelovanju s partnerji smo načrtovali živahno in vsebinsko pestro dogajanje s predstavitvijo različnih aktivnosti s področja trajnostne mobilnosti in zdravega življenjskega sloga. Verjamemo, da nam bo uspelo uresničiti drugi parkirni dan ob koncu ETM, prihodnji četrtek. 

Del predvidenega programa na Prešernovi ulici bomo vseeno izvedli in sicer bo Zavod Vozim v podhodu v Protasijev dvorec (Trg celjskih knezov 10) pripravil razstavo risbic na temo trajnostne mobilnosti in talne igre za otroke. 

Zaradi napovedanega slabega vremena bo za teden dni prestavljen projekt Celjskega mladinskega centra (MCC), S KolesCEm na pot, predviden za to soboto, Zavod Celeia Celje ta konec tedna  ne bo izvedel napovedanih vodenj, Tehnopark pa to soboto ne znanstvenega šova in programiranja Photonov. 

Nadejamo se, da bo v prihodnjem tednu več sreče z vremenom in da bomo lahko v čim večji meri uresničili letošnji program ETM v Celju 

Ponovimo, da bo v času ETM, od 16. do 22. septembra 2022, vožnja s Celebusom za nove uporabnike brezplačna. Potniki, ki niso stalni uporabniki javnega mestnega prometa v Celju bodo pri vstopu na Celebus prejeli vozovnico, za katero pa jim ne bo treba plačati. Uporabniki terminskih vozovnic (letne, mesečne, tedenske) in prednaloženih dnevnih vozovnic pa jih ob vstopu na avtobus uporabijo (validirajo) enako kot doslej. 

Oglejte si tudi