Oceni objavo

Pomoč Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije kmetom pri odpravi posledic poplav

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) bo po svojih močeh pomagala kmetom pri odpravi posledic poplav in drugih ujm, ki so nedavno prizadela skoraj celotno Slovenijo.

KGZS med drugim poziva, da prek kmetijsko-gozdarskih zavodov oziroma terenskih kmetijskih svetovalcev (svetovalk) posredujete tako svoje potrebe po voluminozni krmi kot morebitne viške. Pokličite svojega kmetijskega svetovalca ali pa kmetijsko-gozdarski zavod in sporočite svoje podatke. Na voljo je tudi spletni obrazec Rabim-nudim pomoč na kmetiji, preko katerega sporočite ali pomoč nudite ali jo potrebujete. Javna služba kmetijskega svetovanja pri KGZS bo skupaj z zadrugami poskrbela za ostalo oziroma vas bo med seboj povezala.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je pripravila posebna navodila oziroma postopke ravnanja imetnikov rejnih živali / izvajalcev dejavnosti, ki so bili prizadeti v poplavah. E-naslov za vprašanja v zvezi s poplavami iz področja dela, ki ga pokriva UVHVVR, je poplave.uvhvvr@gov.si.

Vlada Republike Slovenije pa je vzpostavila spletno mesto z vsemi pomembnimi informacijami glede poplav, na kateri med drugim najdete tudi spletno aplikacijo Poplave 2023, namenjeno ponudbam pomoči za prizadete v poplavah.

Oglejte si tudi