Logo MojaObčina.si

Celje

JUTRI
19°C
-3°C
TOR.
20°C
-4°C
Deli
1092

Zaščitna sredstva sodijo med mešane komunalne odpadke

Odpadke v gospodinjstvih z bolniki, ki kažejo znake okužbe s koronavirusom, in vsa druga zaščitna sredstva pred virusi, se lahko odvrže izključno v posodo za mešane komunalne odpadke.


Po navodilih ministrstva za okolje in prostor se tovrstne odpadke in materiale za enkratno uporabo, ki jih uporablja bolna oseba in njeni negovalci (rokavice, maske, robci …), odloži v plastično vrečo, ki jo je potrebno tesno zvezati. Zaprto vrečo se nato odloži v zelen zabojnik za mešane komunalne odpadke. Enako velja tudi za osebno zaščitno opremo zdravstvenega osebja (v primeru obiska bolnika, če to ni drugače urejeno).
Nikakor ne odlagajte vreč z zaščitno opremo v zabojnike, ki so namenjeni zbiranju ločenih frakcij odpadkov - biološki odpadki, kovinska in plastična embalaža, papir ali steklo.
Prav tako rokavice iz lateksa ali podobnih materialov, ki se uporabljajo za nakupe ali druge namene, niso embalaža in zato ne sodijo v posodo za embalažo (rumene barve).
Enako velja za zaščitno opremo za enkratno uporabo, ki so jo uporabljali sicer zdravi posamezniki zaradi preventivnih razlogov.


 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi