Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
16°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Grajski večeri na Starem gradu Celje ob dobri glasbi in kulinariki

V sklopu Poletja v Celju 2022 Zavod Celeia Celje na Starem gradu Celje, na ploščadi nad grajsko kavarno Veronika, pripravlja štiri glasbene grajske večere. Poleg dobre glasbe bomo poskrbeli tudi za razvajanje ob kozarcu penine ter kulinarično pogostitev. Vstopnice v vrednosti 10 evrov so že na prodaj v Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 17 ter na Starem gradu Celje.

Prvi grajski večer se bo zgodil 28. julija ob 21. uri, ko se bo občinstvu predstavil Tori trio. Naslednji glasbeno-kulinarični večer bo 4. avgusta ob 21. uri, ko bo nastopil Sentido Project. Nato bosta v avgustu še dva grajska večera, z začetkom ob 21. uri. Najprej bosta 17. avgusta nastopila Gal in Severa Gjurin, 19. avgusta pa še Tatjana Dremelj in Brane Kač. Grajska kavarna Veronika bo za obiskovalce poskrbela s kozarcem penine ali kakšne druge pijače ter manjšimi prigrizki.

Tori Trio sestavljajo Jure Tori na harmoniki, Matjaž Stošić na kitari ter Ewald Oberleitner na kontrabasu. Povsem raznorodni glasbeniki v njegovem triu predstavljajo avtorske skladbe izpod Torijevega peresa, nekje na meji med folkloro, jazzom, klasično glasbo, flamenkom, tradicijo in pankovsko energijo.

Sentido Project v sestavi Urška Centa (ples, vokal, palmas), Primož Fleischman (saksofon), Dejan Berden (klaviature), Tadej Kampl (bas) in Nino Mureškić (tolkala) to sezono nastopajo z novim koncertnim programom Solo andar. Prepleta ga avtorska vsebina, ki črpa iz flamenka in ga preobraža v spoju z drugimi glasbenimi stili. Sentido project snuje sodobni hibridni žanr, kjer tradicionalno flamenko kitaro zamenjajo drugi inštrumenti, glasbena zasnova pa se spaja z jazzom in obarva z elektroniko.

Gal Gjurin se je pred kratim vrnil iz Kanade, kjer je prejel dve kristalni nagradi na kanadskih glasbenih nagradah OMA Music Awards 2021 v Torontu, in sicer za najboljši videospot leta (»Secret«) in najboljšo skladbo leta (»I don't want to meet you in Heaven«). Hkrati pa se je tako v letu 2020, kakor tudi v 2021, med več kot 50.000 glasbenimi avtorji uvrstil med 50 najboljših avtorjev na svetu, v okviru največjega tekmovanju avtorjev ISC International songwriting competition v Nashvillu. Kot vokalna gostja bo z njim nastopila Severa Gjurin.

Celjska pevka zabavne glasbe in letošnja prejemnica bronastega grba MOC za glasbene dosežke na področju POP glasbe Tatjana Dremelj je pri Založbi Obzorje HELIDON izdala svoj LP vinilni album z njenimi uspešnicami in tako obeležila svoj osebni jubilej 70 let. V  večeru na Starem gradu Celje bo predstavila nekaj pesmi iz tega albuma in nekaj pesmi, ki so ji najbolj pri srcu ob spremljavi pianista in vsestranskega glasbenika, bivšega člana Hazarda, Braneta Kača.

Vljudno vabljeni na nepozabne grajske večere!

Foto: Gregor Katič

Oglejte si tudi