Oceni objavo

Obnova Vile Vodnikova dobro napreduje – Razpis za dodelitev stanovanj bo objavljen spomladi

Celje, 7. november 2023 – Hiša Vila Vodnikova ulica 14, kjer bo v prihodnjem letu na voljo 12 novih oskrbovanih stanovanj za starejše, dobiva končno podobo. Izvajalec zaključuje fasaderska dela, v notranjosti objekta pa potekajo strojne in električne instalacije ter zaključna obrtniška dela. Z deli bodo predvidoma zaključili v spomladanskih mesecih, ko bo tudi objavljen razpis za dodelitev oskrbovanih stanovanj starejšim osebam.

Družba Nepremičnine Celje, ki je v lastni Mestne občine Celje, vilo na Vodnikovi ulici rekonstruira v večstanovanjski objekt z javnimi najemnimi stanovanji, Mestna občina Celje pa bo poskrbela za zunanjo ureditev objekta. 
Vila je v neposredni bližini Zdravstvenega doma Celje, Splošne bolnišnice Celje, postaje lokalnega potniškega prometa, lekarne, trgovine, bančnih, upravnih in drugih storitev, s čimer predstavlja dobro priložnost za kakovostno bivanje starejših občanov.
Projekt je tudi družbeno odgovorni prispevek družbe Nepremičnine Celje in Mestne občine Celje k oživitvi starega mestnega jedra in revitalizaciji kulturne dediščine Celja. 


Projekt Vila Vodnikova ul. 14 financira Evropska unija – NextGenerationEU v okviru Načrta za okrevanje in odpornost s področja komponente 16: Stanovanjska politika, investicija: Zagotavljanje javnih najemnih stanovanj.


(vir: moc.celje.si in Facebook - Mestna občina Celje)

Oglejte si tudi