Oceni objavo

Vojašnica na obisku pri županu

Celje, 9. junij 2023 – Župan Mestne občine Celje Matija Kovač je včeraj sprejel brigadirja Boštjana Baša, poveljnika 72. brigade Slovenske Vojske, in podpolkovnika Andreja Krivca, poveljnika Vojašnice Franca Rozmana Staneta in 20. Pehotnega polka Slovenske vojske. 

Brigadir in podpolkovnik sta prišla z namenom, da bi predstavila delovanje in načrte celjske vojašnice ter njeno povezovanje z lokalnim okoljem. 

Pohvalila sta sodelovanje s celjskimi srednjimi šolami in omenila nekaj dobrih praks v zadnjem času. Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje v vojašnici omogočajo opravljanje prakse kuharjev, sodelujejo s Srednjo šolo za storitvene dejavnosti in logistiko ter s Srednjo šolo za strojništvo mehatroniko in medije, kjer so sodelovali pri snemanju filma Razlog več. 

Zelo zadovoljni so s sodelovanjem s Celjskim sejmom, kjer so v lanskem letu dvakrat organizirali dogodek V službi domovine za dijake iz vse Slovenije, ki si jo je lahko ogledal vsak, ki ga zanima Slovenska vojska. Sejemsko promocijsko prireditev, na kateri na zanimiv način predstavljajo različne možnosti zaposlovanja v Slovenski vojski, bodo organizirali tudi letos jeseni.  

19. junija obeležujejo dan 20. Pehotnega polka Slovenske vojske v Vojašnici Franca Rozmana Staneta. 

Oglejte si tudi