Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
7°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Celje je obiskal veleposlanik Švedske v Sloveniji

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes na vljudnostni obisk sprejel veleposlanika Švedske v Sloveniji Nj. eksc. Daga Harteliusa. Veleposlanik je Celje obiskal prvič. 

Župan in veleposlanik sta se pogovarjala o Celju in oba izrazila željo, da bi se mesto s to skandinavsko državo bolj povezalo. 

Nj. eksc. Dag Hartelius Slovenijo pokriva nerezidenčno iz Budimpešte. Švedska se je po finančni in gospodarski krizi leta 2010 odločila za racionalizacijo in reorganizacijo svoje diplomatske mreže, zaradi česar so zaprli veleposlaništvo v Ljubljani. Med leti 2010 in 2020 je Švedska Slovenijo nerezidenčno pokrivala z Dunaja, februarja letos pa je akreditacija prešla na veleposlaništvo v Budimpešti. Veleposlanik se je ob predaji svojega poverilnega pisma predsedniku Republike Slovenije zavzel za bolj aktivno vlogo veleposlaništva in večjo prepoznavnost Švedske v Sloveniji. 

Nj. eksc. Dag Hartelius se je sprehodil skozi staro mestno jedro, ki mu je bilo zelo všeč, in se vpisal v knjigo častnih gostov mesta Celje.

Oglejte si tudi