Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

PARKirni dan v Celju privabil vse generacije

Celje, 16. september – Mestna občina Celje je skupaj z Zavodom Vozim za letošnji Evropski teden mobilnosti pripravila bogat program aktivnosti za vse generacije. Danes smo na delu zaprte Prešernove ulice organizirali prvega od dveh načrtovanih PARKirnih dnevov, ki je privabil vse generacije. Bilo je poučno in zabavno. 
Združili smo moči in na glas pozvali k spremembi potovalnih navad. Občane želimo spodbuditi, naj namesto avtomobila za svoje poti v službo, šolo ali trgovino raje izberejo katerega izmed bolj trajnostnih načinov mobilnosti (hojo, kolesarjenje ali vožnjo s Celebusom). S tem bodo naredili veliko dobrega zase, za okolje, lokalno skupnost in našo skupno prihodnost. Promet je eden glavnih virov onesnaževanja zraka in vzrok podnebnim spremembam, zato je sprememba navad, ki so povezane z mobilnostjo, za vse nas življenjskega pomena.
Otroci iz celjskih vrtcev, ki so nas obiskali na delu zaprte Prešernove ulice, so bili navdušeni, saj smo posebej zanje pripravili več aktivnosti. Uživali so v bralnem kotičku, razstavili so svoje risbice, s kredami slikali po parkiriščih, si ogledali razstavo Hermanov bonton v Muzeju novejše zgodovine Celje in prisluhnili policistoma na konjih, na kaj vse morajo biti pozorni v prometu. Odrasli so si lahko brezplačno izmerili krvni tlak, sodelovali v delavnici Ali sem fit? in se med drugim preizkusili na ravnotežnih blazinah in deski. Tako otroci kot odrasli so si z zanimanjem ogledali tudi kolo, ki ga vozijo paraplegiki. 
Do 22. septembra bodo občanom na voljo še različne druge aktivnosti (program priložen), ki smo jih pripravili skupaj z Zavodom Vozim in v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje, Celjskim mladinskim centrom, Zavodom Celeia Celje, Policijsko postajo Celje, Centrom za krepitev zdravja, NIJZ, celjskimi vrtci in nekaterimi šolami. Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo.  
Foto: Jan Grušovnik in MOC
Drugi PARKirni dan na delu zaprte Prešernove ulice bo v sredo, 22. septembra. 

Foto: Jan Grušovnik in MOC

Oglejte si tudi