Logo MojaObčina.si

Celje

JUTRI
7°C
-1°C
PON.
5°C
-4°C
Deli
4924

Na 53. mednarodnih igrah šolarjev tudi mladi celjski športnikov

53. mednarodne igre šolarjev potekajo v Ufi (Rusija) od 9. do 14. julija, za otroke od 12. do 15. leta. Celje zastopajo mladi športniki, ki prihajajo iz  Atletskega društva Kladivar, Judo kluba Ivo Reya in Plavalnega kluba Neptun. 

Včeraj so se celjski športniki, ki jih spremljajo predstavniki športnih klubov, Mestne občine Celje, Športne zveze Celje in Pokrajinskega muzeja Celje, udeležili otvoritvene slovesnosti iger in ponosno dvignili zastavo našega mesta. Delegacijo spremlja tudi podžupan Vladimir Ljubek.Na Mednarodnih igrah šolarjev sodeluje preko 1200 športnikov iz 85 mest in 30 držav. 
Prve so leta 1968 potekale v Celju, danes pa so zabavno, dobro prepoznavno, množično in spoštovano tekmovanje, ki povezuje mlade z vsega sveta. So pravo športno gibanje s pomembnim sporočilom, da je šport gradnik mostov, ki se ne ozira se na jezike, rase, države in kontinente.
Seznam tekmovalcev in trenerjev v atletiki, judu in plavanju iz Celja:
atletika: Anica Živko (trener), Hana Jošt, Lana Robačerjudo: Goran Janjić (trener), Pia Pavletić (trener), Tara Janjić, Vid Plesnik Zupanc, 
plavanje: Robert Kekec (trener), Jakob Lesjak, Nik Kočevar, Sebastjan Jug, Laura Knez, Izabela Pakiž Rumpf, Staša Jezovšek Špiljar, Tim Podergajs Siussi, Domen Vihernik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi