Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
15°C
10°C
Oceni objavo

Ekipa mladih celjskih športnikov v Južno Korejo na 55. Mednarodne igre šolarjev

Delegacija mladih športnikov iz Celja se je 4. 7. 2023 odpravila v Južno Korejo, kjer se bodo celjski atleti in plavalci udeležili 55. Mednarodnih iger šolarjev. Ta izjemna športna prireditev, ki vsako leto združi mlade športnike iz celega sveta, bo v južnokorejskem Daeguju potekala med 5. in 10. julijem.

Celje bo na letošnjih igrah zastopano v atletiki in plavanju, kjer bodo naši mladi športniki dokazovali svoje spretnosti in se pomerili z vrstniki iz različnih držav. Naša uradna delegacija šteje petnajst oseb, med njimi je skupno enajst tekmovalcev iz Atletskega društva Kladivar, Plavalnega kluba Neptun in Društva vodnih športov Posejdon, dva trenerja, vodja delegacije in podžupan Samo Seničar, ki bo Celje predstavljal tudi na uradnem protokolarnem dogodku letošnjih iger. 

Celje je že vrsto let pomemben partner Mednarodnih iger šolarjev, še posebej pa smo ponosni na dejstvo, da so bile prve Mednarodne igre šolarjev leta 1968 organizirane prav v Celju. Pobudnik projekta je bil športni pedagog Metod Klemenc, ki ga je vodila zamisel o povezovanju različnih narodov in kultur preko športa.

Častno mesto predsednika Mednarodnih iger šolarjev (International Children's Games) zaseda Igor Topole, ki na letošnjih igrah ne bo navzoč, bo pa prisoten Branko Črepinšek, nekdanji predsednik Športne zveze Celje, ki je pomemben funkcionar združenja in član tehnične komisije ICG, ki skrbi za nemoten potek tekmovanja. 

Iger se bo letos skupno udeležilo 887 mladih športnikov med 12. in 15. letom starosti, zastopanih pa bo 62 mest iz 27 držav sveta.

Verjamemo, da bodo naši mladi športniki v Daeguju na najboljši možen način zastopali Celje in Slovenijo. Želimo jim čim boljše dosežke, hkrati pa tudi, da udeležbo na igrah izkoristijo za pridobivanje mednarodnih izkušenj ter krepitev prijateljskih vezi z vrstniki iz drugih držav.

Oglejte si tudi