Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Mestna občina Celje bo sofinancirala nakup in vgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav

Mestna občina Celje je v letošnjem občinskem proračunu za sofinanciranje nakupa malih komunalnih čistilnih naprav namenila 10.000 evrov. Z nepovratnimi finančnimi sredstvi želimo zmanjšati onesnaženje okolja s komunalnimi odpadnimi vodami oziroma občane spodbuditi, da okolju neprijazne greznice nadomestijo z malimi čistilnimi napravami.  

Na spletni strani Mestne občine Celje smo objavili javni razpis, na katerega se lahko prijavijo fizične osebe, katerih objekti stojijo na območjih, na katerih ni predvidena izgradnja javne kanalizacije ali pa priključitev nanjo ni možna. Mestna občina Celje bo sofinancirala do 50 odstotkov upravičenih stroškov, a ne več kot 3.000 evrov za posamezno malo komunalno čistilno napravo s kapaciteto do 50 populacijskih ekvivalentov. Upoštevali bomo stroške nakupa in vgradnje za obdobje od 24. septembra 2022 do 22. septembra 2023, ko se bo rok za oddajo vlog na razpis zaključil. Razpis je objavljen tudi v Uradnem listu RS.

Povezava: https://moc.celje.si/javni-razpisi/8236-javni-razpis-za-sofinanciranje-malih-komunalnih-cistilnih-naprav-na-obmocju-mestne-obcine-celje-v-letu-2023

Oglejte si tudi