Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Celjski pust 2021

Zavod Celeia Celje bo ob letošnjem pustu okrasil mestno jedro in ustvaril pustno vzdušje s pisanimi trakovi na jeklenicah ter pustnimi foto kotički za obiskovalce po Stanetovi, Prešernovi in na Glavnem trgu. Posnemite foto spomine ob Steni slavnih ter Postani Friderik in Veronika na Stanetovi, Pustni zvezdi na Prešernovi in v Mestnem baru na Glavnem trgu. Foto kotičke je oblikovala Ustvarjalnica Chic Corner.
 

Na Zvezdi v središču mesta bo mimoidoče pričakovala pošast Monko. Pustno instalacijo so oblikovale vizualne umetnice Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki in Iva Tratnik, ki so združene pod imenom IvAnKe.

Spremljajte nas na FB Visit Celje, kjer bomo pripravili nagradno igre za darilne bone Dobimo se v mestu. Iskali bomo najbolj zanimive pustne maske, ki se bodo fotografirale ob foto kotičkih.
Več informacij: www.celje.siwww.visitcelje.eu, Facebook strani Visit Celje in Instagram profilu Visit Celje.
 
Navkljub epidemiji bodo pustno tradicijo, ki traja že 16 let, nadaljevali otroci in zaposleni na Osnovni šoli Lava. Namesto pustne povorke bodo pripravili dva manjša dogodka.
- inštalacija v mestnem središču – od Zvezde po Stanetovi ulici: postavitev nekaj samostoječih pustnih mask, ki predstavljajo pustne šeme različnih regij Slovenije. Postavitev bodo izvedli v petek, 12. 2. 2021, dopoldne kot pričetek pustnega časa

v šoli bodo učenci 1. triade izdelali pustne maske, se namaskirali in naredili v »mehurčkih« obhod po Mestni četrti Lava. Dva oddelka (2. in 3. razred) bosta v primeru lepega vremena odšla v mesto in naredila obhod po mestu. Obhod bodo izvedli med 10.30 in 11.15 po mestnih ulicah.

Oglejte si tudi