Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Za pomoč gospodarstvu namenjenih 275.000 eurov – javni razpis je že objavljen

Mestna občina Celje bo tako kot lani tudi letos po najboljših močeh pomagala tistim, ki jih je in jih še bo prizadela epidemija. Zavedamo se, da prizadeti gospodarski subjekti, katerih dejavnosti so bile zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa delno ali v celoti ustavljene, potrebujejo čim prejšnjo pomoč, zato bomo sredstva za pospeševanje in podporo gospodarske dejavnosti v občini podelili že spomladi. V občinskem proračunu je v ta namen rezerviranih 275.000 evrov.

V uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani Mestne občine Celje je objavljen Javni razpis za dodeljevanje pomoči gospodarstvu zaradi izpada poslovanja zaradi posledic COVID – 19, na katerega se morajo upravičenci prijaviti najkasneje do 12. marca 2021.  Obrazci, ki so sestavni del razpisne dokumentacije, in razpisna dokumentacija, so objavljeni tukaj: https://moc.celje.si/javna-narocila

Nepovratna finančna sredstva se dodeljujejo po pravilih o dodeljevanju pomoči de minimis za ukrep sofinanciranja gospodarskih subjektov v primerih naravnih in drugih nesreč – v primerih izrednih dogodkov. Namenjena so podjetjem, ki so neposredni uporabniki poslovnih prostorov za namen dejavnosti »C« v Mestni občini Celje.

Vlagatelju se lahko podeli finančna spodbuda v višini odstotka odmerjenega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) za leto 2020, ki ustreza odstotku upada prometa v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019, pri čemer lahko upravičenec prejme največ 20 % plačanega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2020. V primeru, da bo skupni znesek spodbud upravičencev višji od razpoložljivih sredstev, se višina spodbude sorazmerno zniža. 

Oglejte si tudi