Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Singenska ulica bo prve stanovalce dobila decembra

V stanovanjski soseski v Dečkovem naselju (DN 10) dela potekajo dobro. Nekaj zamud je bilo pri dobavi materiala, zato se je datum vselitve prvih stanovalcev zamaknil v december. Nova stanovanjska soseska je prejšnji teden s potrditvijo na mestnem svetu dobila ulico, in sicer Singensko.   
Singenska ulica je posvečena dolgoletnemu in zelo plodnemu sodelovanju Celja z nemškim mestom Singen na različnih področjih (Rdeči križ, gasilci, šolstvo, kultura ...).
Trenutno urejamo okolico pri dveh blokih, ki bosta vseljiva kot prva. Vgrajujemo tudi notranja vhodna vrata v stanovanja. Objekta testno priklapljamo na vire energije in izvajamo manjše inštalacijske popravke. V garažni hiši potekajo zaključna ključavničarska dela, urejamo tudi okolico garažne hiše. Na drugih dveh objektih so zaključena gradbena dela v vseh etažah, prav tako termoizolacijska dela na strehah. Vgrajena so okna in balkonska vrata. Na zadnjih dveh objektih izvajajo groba gradbena, strojna in elektroinštalacijska dela v četrtem nadstropju.
Vselitev stanovalcev v prva večstanovanjska objekta je predvidena v prvi polovici decembra. Vselili se bodo stanovalci oskrbovanih in neprofitnih stanovanj.
Družba Nepremičnine Celje je prejšnji teden objavila Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem za obdobje 2022-2024. Z razpisom bo družba podelila 36 stanovanj za mlade in mlade družine v soseski Dečkovo naselje – DN 10, 5 arhitektonsko prilagojenih stanovanj za potrebe invalidov, ki so trajno vezani na uporabo invalidskega vozička, in 109 stanovanj za druge upravičence do neprofitnih stanovanj, od tega bo na voljo 50 stanovanj v soseski Dečkovo naselje – DN 10 in 59 stanovanj na drugih lokacijah v Celju. Stanovanja bodo podeljena v letih 2022, 2023 in 2024.
Več o projektu Stanovanjska soseska Dečkovo naselje DN – 10: Nepremičnine Celje (nepremicnine-celje.si)

besedilo: MO Celje

fotografija: nepremicnine-celje.si

Oglejte si tudi