Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
7°C
SOB.
23°C
10°C
Oceni objavo

Pester nabor počitniških del v Cinkarni Celje

Zaposleni Cinkarne Celje v prihodnjih tednih odhajajo na zasluženi dopust. Za čas njihove odsotnosti bo zato dijakom in študentom podjetje omogočilo opravljanje počitniškega dela. Največ prostih mest bo na voljo v vzdrževanju in proizvodnji titanovega dioksida, ki sta tudi sicer največji poslovni enoti podjetja. Skupaj bo v dveh poletnih mesecih počitniško delo opravljalo približno 60 dijakov in študentov.

Podjetje vsako leto razpiše več razpoložljivih prostih počitniških del, med njimi je največ zanimanja za delo v laboratorijih.

“Na ta način lahko mladi spoznajo delovno okolje, opravljajo zelo raznolika dela in si zgradijo prvo stopničko na karierni poti. To je namreč šele začetek daljšega sodelovanja v različnih oblikah, dijaki lahko pozneje pridejo k nam opravljati obvezno praktično usposabljanje z delom, zaprosijo za štipendijo in se, po končanih šolskih obveznostih, tudi zaposlijo,” je povedal predsednik Uprave Aleš Skok.

Poleg 8 evrov bruto postavke Cinkarna dijakom in študentom omogoča toplo malico in izplačuje dodatke za večizmensko delo. Zaželeno je, da ima prijavljeni kandidat za počitniško delo vsaj mesec dni časa. Prošnjo za opravljanje počitniškega dela lahko pošlje na lara.kosec@cinkarna.si.

Napoved razpisa kadrovskih štipendij

Cinkarna Celje bo sicer predvidoma konec poletja objavila tudi razpis za kadrovske štipendije. Te znašajo od 150 do 250 evrov za dijake in od 250 do 350 evrov za študente. Razpis bo objavljen na www.cinkarna.si in na družbenih omrežjih podjetja.

Špela Kumer

Oglejte si tudi