Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

ŠC Celje predstavil celovečerec Šepet metulja

Šolski center Celje je predstavil mladinski celovečerni film Šepet metulja. Zgodba pripoveduje o 17-letnem avtistu, navdušencu nad mehatroniko, ki se poteguje za podelitev mednarodne štipendije, pri tem pa naleti na številne ovire. Film prihaja 12. oktobra na redni spored kinov po vsej Sloveniji.

Najstnik Jan se pridruži razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco.

V razredu je tudi privlačna glasbenica in edina punca Tara, ki si prav tako želi zmage, razred pa vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan s pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli in se zbliža tudi z direktorjem podjetja, ki ga vzame pod svoje okrilje.

Film je nastal pod taktirko režiserja Alena Pavšarja, v filmu pa med drugim nastopijo tudi znana slovenska imena Ana Praznik, Mitja Ritlop, Brane Završan, Lara Kolar, Tina Gorenjak in Ranko Babič. Naslovno pesem so aranžirali Šank Rock in Bepop.

T: Špela Kumer

Foto: Matic Holobar

Oglejte si tudi