Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
7°C
-4°C
JUTRI
8°C
-4°C

V Celju prvi javni posvet o predlogu Strateškega načrta Skupne kmetijske politike 2023–2027

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 2. 7. 2021 objavilo predlog Strateškega načrta SKP 2023−2027. Z objavo predloga se je pričela javna razprava, v okviru katere ministrstvo organizira javna posvetovanja, ki bodo trajala do 15. avgusta letos. 14. julija pa je v Kongresnem centru Celje potekal prvi javni posvet.

Ministrstvo preko javnih posvetovanj v pripravo končne verzije strateškega načrta vključuje čim širši krog strokovne in zainteresirane javnosti (kmetje, gozdarji, zadruge, kmetijski svetovalci, organizatorji usposabljanj, javni organi, strokovno izobraževalne ustanove, raziskovalci, podjetja, nevladne organizacije, prebivalci podeželja …), saj je strateški načrt osnovni programski dokument razvoja kmetijstva, živilstva, gozdarstva in podeželja v naslednjem programskem obdobju. Namen javnih posvetovanj je pridobivanje povratnih informacij, ki bodo usmerile nadaljnje delo na Strateškem načrtu SKP 2023–2027.

Na prvem javnem posvetu so predstavniki ministrstva predstavili predlog posameznih vsebin Strateškega načrta SKP 2023–2027, ki vsebuje analizo stanja, opredeljene potrebe, intervencije, finančni razrez, zneske na enoto ter kazalnike učinka. Javnega posveta se je udeležilo več kot 30 predstavnikov zainteresiranih javnosti, na spletu, kjer je potekal neposredni prenos, pa je posvet spremljalo okrog 150 gledalcev.

Udeleženci posveta so na predlagani načrt podali svoje predloge, pripombe in mnenja, ki jih bo ministrstvo evalviralo in poskušalo upoštevati pri dokončnem predlogu strateškega načrta.

Pripombe in predloge na predlog načrta lahko zainteresirani podajo na elektronski naslov sn.mkgp@gov.si ali prek spletnega obrazca.

Vsi zainteresirani so vabljeni, da se udeležijo še zadnjega v nizu posvetov, ki bo v torek, 27.7.2021, v Pivoli na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede med 9.30 in 12. uro (registracija udeležencev poteka od 9.00 do 9.30). Zaradi omejenih prostih mest je potrebna predhodna prijava.

vir: 
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Mreža za podeželje
15.7.2021

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi