Logo MojaObčina.si

Celje

JUTRI
4°C
-6°C
ČE.
4°C
0°C
4873

KolesCE podira rekorde, visoka rast pa odpira tudi nove izzive

Sistem javne izposoje koles KolesCE se je med uporabniki v Celju odlično prijel. Samo v septembru smo zabeležili rekordnih 7000 najemov in skoraj 10.000 prekolesarjenih kilometrov, kar še dodatno potrjuje vedno večjo priljubljenost rešitve. Strma rast števila uporabnikov in širitev sistema z novimi postajami ter kolesi, pa upravljanje in vzdrževanje sistema postavljajo pred nove izzive.
Zaradi vse večje uporabe in priljubljenosti sistema, ki bo kmalu zabeležil 200.000 prekolesarjenih kilometrov, se namreč hitro povečujejo tudi potrebe po vzdrževanju in servisiranju koles.
V podjetju Nomago, ki upravlja in vzdržuje sistem Kolesce, so z odzivi uporabnikov in občasnim pomanjkanjem koles na določenih postajah že seznanjeni, vendar so na drugi strani trenutne razmere na svetovnem trgu kolesarske opreme izredno otežene. »Vse težave si prizadevamo kar se da hitro odpraviti, vendar je v zadnjem obdobju tudi svetovni trg kolesarske opreme podvržen podobnim težavam kot avtomobilska industrija. Povsod po Evropi je izredno veliko pomanjkanje rezervnih delov za kolesa, prav tako pa prihaja tudi do dolgih zamud pri dobavi že pred meseci naročenih električnih koles,« so povedali v družbi Nomago.
Kot so dodali, njihova podporna in servisna ekipa sproti spremljata in obravnavata vse komentarje uporabnikov. Z okrepljeno terensko ekipo za vzdrževanje koles si dnevno prizadevajo omogočiti tudi čim večjo razpoložljivost koles na postajah, kjer je frekvenca najemov največja. Ob delavnikih med 15. in 18. uro je namreč opravljenih kar 30 odstotkov vseh najemov v posameznem dnevu, pri čemer delež najemov električnih koles dosega kar 60 odstotkov. Daleč najbolj prometni postaji v Celju sta Na zelenici Tuš in Bolnica Celje, kjer je bilo v minulem mesecu opravljenih kar 15 odstotkov vseh najemov. 
»Upamo, da se bodo razmere na trgu koles, rezervnih delov ter dobav čimprej uredile in da se bodo uporabniki čim manj srečavali z morebitnimi nevšečnostmi,« še dodajajo v Nomagu.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi