Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Jubilejni natečaj postregel z rekordno udeležbo

Cinkarna Celje že več let izvaja aktivnosti, s katerimi zmanjšuje količino porabljene vode za svojo proizvodnjo. S projektom čiščenja odpadne vode iz Komunalne čistilne naprave Tremerje pa cilja na popolno nadomestilo za svežo vodo iz reke Hudinje. Pomen vode za obstoj vseh živih bitij je bil tudi rdeča nit 15. natečaja za osnovne in srednje šole v regiji Vsaka kapljica vode šteje. V jubilejnem natečaju je sodelovalo rekordnih 46 šol in 1700 šolarjev.
»Kemija je povsod okoli nas, nujna za življenje, kot ga poznamo. Z natečajem se trudimo vsako leto mladim približati naše delo, proces, izdelke, ti pa se skozi ustvarjanje nevede veliko naučijo. Že 15. izvedba zapored in letošnje rekordno število sodelujočih kažeta, da smo na pravi poti. Hvala ravnateljem in mentorjem, ki nas prepoznavate kot zaupanja vrednega partnerja v vašem izobraževalnem procesu,« je povedal predsednik Uprave Aleš Skok.

Članica Uprave – tehnična direktorica Nikolaja Podgoršek Selič: »Do zdaj so mladi v natečajih spoznavali predvsem, kaj proizvajamo in kje se s temi proizvodi srečujejo. V tem šolskem letu pa smo želeli predstaviti tudi eno od naših aktivnosti, ki sledijo zavezi za trajnostno delovanje. V podjetju med drugim že več let iščemo načine, kako z uvajanjem ponovne rabe notranjih in zunanjih tokov zmanjšati črpanje sveže vode iz vodotoka namenjene za proizvodni proces. Ob vse več sušnih obdobjih je to še kako pomembno. Hkrati je voda vir življenja vseh bitij in v skrbi zanjo moramo sodelovati vsi deležniki.«

Nagrajenci:

  1. OŠ Štore, učenka Erika Belen Grbec Valencia,
  2. POŠ Socka, učenka Mia Repas,
  3. OŠ Mozirje, učenka Blažka Poljanšek,
  4. OŠ Blaža Kocena Ponikva, učenka Zala Zdolšek,
  5. OŠ Hudinja, učenka Pia Rebernik Kroflič,
  6. OŠ Glazija, učenec Jernej Sušič,
  7. Gimnazija Slovenske Konjice, dijak Aljoša Sabo,
  8. Srednja šola za hortikulturo in vizualne umetnosti, dijakinja Maša Štern,
  9. OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, učenec Tim Gaberc, mentorica Maksim Ferme.


Š. Kumer

Oglejte si tudi