Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
22°C
0°C
JUTRI
22°C
-2°C

Celjski mladinski center izvedel zadnjo aktivnost v okviru projekta EUYOU

V Celjskem mladinskem centru so v ponedeljek, 7.12.2020, izpeljali zadnji, četrti dogodek v okviru projekta EUYOU. 

 

Zadnji dogodek projekta EUYOU – Strukturirani dialog, je bil tako kot vsi pretekli dogodki projekta EUYOU zaradi trenutne situacije povezane z novim virusom, izpeljan virtualno. Na podlagi debate preteklega dogodka EUYOU - Demokracija v Sloveniji in EU, kjer smo  razpravljali o konkretnih izzivih in ovirah vključevanja mobilnih EU državljanov v lokalne demokratične skupnosti, smo tokrat z lokalnimi odločevalci debatirali o trenutni situaciji na področju mladih v mestnih občinah,  ter o problemih in rešitvah, ki jih vidimo, da bi se mladi bolj aktivno vključevali v lokalno skupnost. Na dogodku smo tako slišali mnenja lokalnih odločevalcev, svetnikov Celjske mestne občine, Mirana Gracerja, Matijo Kovača, Damirja Ivančiča ter Branka Verdeva. V nadaljevanju dogodka smo se udeleženci in odločevalci razdelili v skupine ter debatirali o željah in pobudah za spremembe na področju mladih. Udeleženci so podali kar nekaj predlogov s katerimi bi lahko lokalna skupnost izboljšala situacijo mladih in se medgeneracijsko povezovala. Dogodek smo zaključili s poročanjem dela v skupinah ter s krajšo razpravo.

 

Projekt EUYOU izvajajo Mreža MaMa, IPM Inštitut in M Komunikacije. Pri projektu sodeluje tudi 10 mladinskih centrov, ki izvajajo kulturne in izobraževane dogodke. Med njimi je tudi Celjski mladinski center.

 

Več o samem projektu si lahko preberete na spletni strani, sledite pa mu lahko tudi na njegovi Facebook strani ali Instagram profilu.

 

Spletna stran projekta: https://euyou.si/sl/o-projektu/ 

Dodatne informacije o projektu:

info@mreza-mama.si, tel.št. - 030 618 628, www.mreza-mama.si

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi