Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
24°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C

Dobrodelno kolesarjenja za ALS obolele - z obiskom 212 občin v 13 dneh

19. 7. 2022 se je na pot po vseh 212 slovenskih občinah s kolesom podal Matjaž Hribljan, doma iz Ivanjega sela pri Uncu, član Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike. Namen njegovega dobrodelnega kolesarjenja je ozaveščanje o amiotrofični lateralni sklerozi - ALS obolenju, hitro napredujočemu nevrološkemu obolenju, ki zaenkrat še ni ozdravljivo. V Sloveniji s tem obolenjem živi približno 150 ljudi. Matjaž Hribljan bo v torek, 26. julija prikolesaril v Celje in ob tem ga bomo sprejeli tudi na Mestni občini Celje.

Celje, 21. julij 2022  - Matjaž je svojo kolesarsko turo začel 19. julija v Cerknici in jo bo zaključil 31. julija v Postojni. Trasa je dolga 2576 km s kar 30.000 m višinske razlike. Trasa kolesarske ture je dostopna na https://bit.ly/212_obcin_trasa, celotno turo je mogoče spremljati tudi v živo na Twitchu https://www.twitch.tv/matjazh2.

Matjaža bodo na poti spremljali prijatelji kolesarji, člani in podporniki društva. Kolesarjenje bo imelo tudi dobrodelno noto. Zbrana sredstva bodo namenjena za sofinanciranje fizične pomoči ALS obolelim na domu, nakupu električne postelje in stropnega dvigala. V dobrodelni akciji lahko sodelujete s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919 in prispevate 5 EUR, ali pa Matjaža pozdravite ob prihodu v Celje, v torek predvidoma ob 8.10 uri, in z njim prekolesarite del poti.

Več o akciji si lahko preberete na www.drustvo-distrofikov.si in FB strani “212 občin”.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi