Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Celjski grbi 2024 – mestni svet potrdil letošnje prejemnike

21. februarja je Mestni svet Mestne občine Celje na 9. redni seji potrdil prejemnike najvišjih priznanj Mestne občine Celje – celjskih grbov. 11. aprila, ko praznujemo občinski praznik, bo župan Matija Kovač podelil dva zlata, štiri srebrne, štiri bronaste in pet kristalnih celjskih grbov. 

Celjski grbi PURGCeljski grbi PURG
Foto: Andraž Purg


V nadaljevanju vam predstavljamo prejemnike, celotne obrazložitve pa bomo v kratkem objavili na naši spletni strani. 


ZLATI CELJSKI GRB
Roman Kramer prejme zlati celjski grb za predano delo pri izvedbi protipoplavnih ukrepov in strokovne prispevke pri več drugih projektih, ki imajo trajen pomen za mesto Celje. 
Hedvika Zimšek prejme zlati celjski grb za 20 let požrtvovalnega prostovoljnega dela na področju paliativne - hospic oskrbe ter prispevek pri razvoju hospic dejavnosti na lokalnem in državnem nivoju.   


SREBRNI CELJSKI GRB
Dr. Bruno Dujič prejme srebrni celjski grb za strokovno delo pri razvoju gradnje z lesom, prizadevanja za razogljičenje stavbnega fonda z uporabo lesa kot strateške domače surovine in za edinstveno vlogo pri gradnji prvih večjih lesenih objektov v Celju.
Tina Trstenjak prejme srebrni celjski grb za vrhunske tekmovalne dosežke, promocijo celjskega judo športa in prispevek k prepoznavnosti mesta Celje doma in v tujini.
Lions klub Mozaik prejme srebrni celjski grb za večletno požrtvovalno humanitarno delovanje in izvedbo številnih dobrodelnih projektov, s katerimi Celje dobiva pečat človekoljubnega in solidarnega mesta.
Ženski pevski zbor Ljubečanke prejme srebrni celjski grb za več kot 40 let uspešnega delovanja, ohranjanja ljudskega izročila in prispevek h kulturnemu utripu lokalnega okolja.


BRONASTI CELJSKI GRB 
Miran Rauter prejme bronasti celjski grb za uspešno podjetniško pot, odgovoren odnos do zaposlenih, okolja, poslovnih partnerjev in strank ter vodenje podjetja po najvišjih etičnih standardih.
Društvo navijačev Florijani prejme bronasti celjski grb za 30-letno navijaško podporo celjskih rokometašev, prispevek k športno-družabnemu življenju v mestu ter promociji mesta Celje doma in v tujini.
Kolektiv gostinskega lokala Špital za prjatle prejme bronasti celjski grb za kreativnost pri izvedbi kulturnih prireditev, ki dvigujejo kakovost družabnega življenja meščanov in prispevajo k prepoznavnosti in živahnemu utripu mesta Celje.
Televizija Celje - TV Celje prejme bronasti celjski grb za uspešen razvoj in dosežke na področju televizijske produkcije, celovito in objektivno obveščanje prebivalcev Celja in vlogo v lokalnem medijskem prostoru. 


KRISTALNI CELJSKI GRB
Klara Drofenik prejme kristalni celjski grb za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Fakulteti za matematiko in informatiko Univerze Georg - August v Nemčiji in kot spodbudo za nadaljnje delo.
Urh Ferlež prejme kristalni celjski grb za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in kot spodbudo za nadaljnje delo.
Filip Filipič prejme kristalni celjski grb za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani in kot spodbudo za nadaljnje delo.
Nejc Gajšek prejme kristalni celjski grb za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici in kot spodbudo za nadaljnje delo. 
Polona Majdič prejme kristalni celjski grb za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in kot spodbudo za nadaljnje delo.
Na vsakega od nagrajencev smo izjemno ponosni, saj vsi bogatijo življenje v našem mestu. Zahvaljujemo se vsem predlagateljem, ki so opazili delo in prizadevnost kar 23-ih posameznikov oziroma institucij - toliko je bilo namreč vseh letošnjih predlogov, ki so prispeli na razpis. Zahvaljujemo se tudi Komisiji za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade Mestne sveta Mestne občine Celje, ki je opravila veliko in težko delo, da je mestnemu svetu predlagala 15 prejemnikov priznanj. Vsakemu od njih iskreno čestitamo. 

Oglejte si tudi