Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Celje tudi pomembno izobraževalno središče

V preteklem tednu je Celje gostilo izjemno zanimive in pomembne dogodke tudi s področja izobraževanja. 

V Tehnoparku Celje je minuli konec tedna potekala prva nacionalna STEAM konferenca. Šestnajst strokovnjakov je v dveh dneh izvedlo 23 različnih delavnic, ki se jih je udeležilo več kot 170 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju iz vse Slovenije. Konferenca bo, glede na odličen odziv, postala tradicionalna.

16. marca so v Tehnoparku gostili tudi drugo srečanje iniciative »Učitelj sem! Učiteljica sem!«, ki jo organizirajo v sklopu dejavnosti AmCham Slovenija. Med motnjami pozornosti in nadarjenostjo je bila tema srečanja, kjer je več kot 100 strokovnih delavcev iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz regije ter države nagovoril Dejan Sotirov in skupaj z njimi iskal odgovore na vprašanja kako krmariti med učenci z motnjami v pozornosti, ki potrebujejo dodatno pomoč in na drugi strani nadarjenimi otroci. So tudi otroci z ADHD lahko nadarjeni otroci? 

Prav tako je v Gostilni Oštirka potekalo srečanje AmCham Business Leaders Club, ki se ga je udeležil župan Matija Kovač. V ožjem krogu poslovnih vodij so spregovorili o aktualnih gospodarskih tematikah ter pomenu znanja in izobraževanja za razvoj potencialov v Sloveniji in Savinjski regiji.

Celje v zadnjem času postaja vse pomembnejše mesto srečanj in stičišče novih idej, s čimer želi mesto še dodatno krepiti svojo vlogo regijskega izobraževalnega, kulturnega, gospodarskega in logističnega središča regije. 

Tudi dogajanje v teh predpomladnih dneh je v Celju zelo pestro. Poleg omenjenih dogodkov smo gostili smo nemško veleposlanico in ministrico za kulturo, sprejeli dijake s Švedske in iz Turčije, odprli peterico pomladnih sejmov, gostimo 8. simpozij logoterapevtov in japonskega veleposlanika, pripravljamo se na dogajanje ob prazniku Mestne občine Celje.

Oglejte si tudi