Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Celje je mesto z velikim srcem za otroke Ta teden v Celju gostimo skupino fantov in deklet iz Gaziantepa

Celje, 16. januar 2020 – Odkar je Celje s turškim mestom Gaziantep leta 2014 podpisalo Sporazum o partnerstvu in sodelovanju, smo razvili dobre odnose. Tudi letos smo na zimovanje na Celjsko kočo povabili skupino otrok, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. Njihova hvaležnost je ganljiva.


Na Celjski koči se bodo otroci ta teden naučili smučati. Vedno poskrbimo tudi za to, da spoznajo vsaj eno od celjskih šol, se družijo z vrstniki in si ogledajo Celje. Danes so obiskali Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, kjer so kuhali, kulinarika mesta Gaziantep je namreč pod Unescovo zaščito in resnično nekaj posebnega. Delegacijo iz Gaziantepa bomo zato v Celje predvidoma spet povabili decembra, ko bomo v mestu pripravljali drugi Pravljični gourmet.

V tem tednu so mladi obiskali tudi Gimnazijo Celje – Center, Stari grad Celje, Osrednjo knjižnico Celje in Pokrajinski muzej. Jutri bodo kegljali v Golovcu in se zvečer na povabilo ravnatelja udeležili maturantskega plesa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.

Danes dopoldne jih je na Mestni občini Celje sprejela podžupanja Breda Arnšek. Izrazili so neizmerno hvaležnost, da smo jih povabili, večina od njih namreč še nikoli ni potovala iz Gaziantepa. Ob tem želimo povedati tudi, kako je nekdanji župan te turške metropole komentiral prijateljstvo s Celjem, glede na to, da je za njihove razmere Celje zelo malo mesto (Gaziantep ima danes 2,5 milijona prebivalcev). Rekel je: »Mesto, ki ima tako veliko srce za otroke, je dovolj veliko, da se z njim pobratimo.«

 

 

Oglejte si tudi