Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
20°C
5°C
JUTRI
22°C
7°C

Celje bo prihodnji mesec gostilo Gasilsko olimpijado Celje 2022

Pričakujemo 3000 tekmovalcev iz 23 držav 

V Celju bomo od 17. do 24. julija letos gostili Gasilsko olimpijado Celje 2022. V sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije se pripravljamo na ta največji gasilski dogodek v Sloveniji, ki bo odlična priložnost za promocijo Slovenije, še posebej pa za naše knežje mesto. Gasilske olimpijade se bo udeležilo 3000 tekmovalcev iz 23 držav. Pričakujemo, da bo mesto v teh dneh obiskalo okoli 10.000 domačih in tujih gostov, ki bodo kot družinski člani, spremljevalci ali navijači spodbujali tekmovalne ekipe. Na njihov prihod smo se dobro pripravili, zato verjamemo, da jim bo obisk Celja ostal v najlepšem spominu. 

Gasilska zveza Slovenije in Zavod Celeia Celje bosta v mestnem jedru izvedla bogat program različnih družabnih prireditev in koncertov, tako da bo ves teden živahno in zanimivo. Zvrstilo se bo skoraj 40 dogodkov za vse generacije, tekmovalni del olimpijade pa bo potekal na Atletskem stadionu Kladivar.
V Celjskem domu bo med gasilsko olimpijado delegatska skupščina (organizirajo jo enkrat na leto), ki je najvišji organ CTIF-a in jo od leta 2020 vodi Milan Dubravac iz Slovenije.  CTIF je mednarodna organizacija gasilskih in reševalnih služb, njen glavni cilj je podpirati in spodbujati sodelovanje med gasilskimi in drugimi intervencijskimi službami po vsem svetu. Delegatske skupščine se bodo udeležili vodilni gasilski funkcionarji iz večine držav članic CTIF-a.

Čeprav se bo Gasilska olimpijada Celje 2022 začela že v ponedeljek, 17. julija, bo Gasilska zveza Slovenije otvoritveno slovesnost pripravila dva dni kasneje, torej v sredo, 20. julija, na nogometnem stadionu Z' dežele. Gasilci bodo prižgali olimpijski ogenj, slavnostni govornik pa bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Pred slovesnostjo bo veliki gasilski olimpijski koncert, na katerem bodo nastopali znani slovenski glasbeniki. 
Mestna občina Celje je določenemu številu udeležencev zagotovila nastanitev v enajstih šolskih zgradbah (osnovne in srednje šole). Ostali bodo nastanjeni pri različnih turističnih in namestitvenih ponudnikih, med drugim tudi v Hotelu Evropa, Thermani Laško in Rimskih termah. Za namestitve in za obveščanje o želenih kapacitetah skrbi Zavod Celeia Celje, ki bo gostom  ponudila tudi  različne izlete. Gasilska olimpijada Celje 2022 je namreč odlična priložnost, da obiskovalcem predstavimo zgodovinske, kulturne in naravne znamenitosti ter lepo urejeno zeleno okolico.  Tudi mestni trgovci in gostinci bodo poskrbeli, da bo mesto na goste naredilo dober vtis.  
Mednarodna gasilska organizacija CTIF je slovenskim gasilcem zaupala organizacijo tega pomembnega dogodka zaradi njihovih izjemnih tekmovalni uspehov. V organizacijo olimpijade vlagajo maksimalne napore, saj si želijo, da bi vse potekalo brezhibno ter da bi svetovni ter domači javnosti dokazali, da zanje noben izziv ni prevelik. Celje je bilo izbrano za gostitelja, ker imamo ustrezno infrastrukturo in izkušnje s pripravo velikih, pomembnih dogodkov. Gasilski zvezi Slovenije nudimo vso podporo in z njo tesno sodelujemo pri načrtovanju in  izvedbi različnih aktivnosti. Verjamemo, da se bomo izkazali kot dobri gostitelji in da se bodo tako tekmovalci kot gostje iz Slovenije in tujine domov vrnili z najlepšimi spomini. 
Več informacij na spletni strani: https://ctif2022.com/


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi