Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
21°C
4°C
JUTRI
15°C
10°C

ZDRAVJE V OBČINI

Organizator: Nacionalni inštitut za javno zdravje (Območna enota Celje)

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje smo pripravili že šesto objavo podatkov portala Zdravje v občini. Z današnjim dnem (14.4.2021) so na spletni strani na spodnji povezavi objavljeni novi podatki Zdravje v občini 2021.

Povezava: http://obcine.nijz.si/Default.aspx?leto=2021


Tudi letos smo pripravili podrobne informacije o zdravju prebivalcev za vsako od 212 slovenskih občin. Posodobljene podatke, kartografske prikaze, primerjave kazalnikov med območji in druge zanimive vsebine si lahko z današnjim dnem ogledate na omenjeni spletni strani.


Rdeča nit letošnje objave je duševno zdravje. Dobro duševno zdravje je temelj našega zdravja, pa tudi socialne, družinske in gospodarske stabilnosti, družbene blaginje in kakovosti našega življenja. Varovanje, izboljšanje in krepitev duševnega zdravja oz. blagostanja vseh ljudi v lokalnem okolju, je glede na posebne razmere, ki smo jim zaradi pandemije covid-19 izpostavljeni v zadnjem letu, še posebej pomembno.


V sodelovanju s projektom Zlati kamen smo letos že drugič izbrali občino, ki je izstopala z aktivnostmi za izboljšanje zdravja svojih prebivalcev. Naziv Občina zdravja je prejela občina Žiri, za kar ji še enkrat čestitamo. O podrobnostih izbora in podelitve priznanj ter občinah, ki so prišle v ožji izbor si lahko preberete na https://www.nijz.si/sl/obcina-zdravja-2021.


Upamo, da bodo prikazani podatki še naprej vzpodbuda za različne aktivnosti, ki jih za zdravje prebivalcev različni deležniki izvajate v vaši občini. Z veseljem pa bomo prisluhnili tudi vašim predlogom za še boljše sodelovanje.


Skupina za nenalezljive bolezni OE Celje NIJZ

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi