Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
10°C
0°C
JUTRI
10°C
-3°C

Spletni koncert 3:rma | Ba kanal

Organizator: CELJSKI MLADINSKI CENTER, JAVNI ZAVOD ZA MLADINSKO KULTURO, IZOBRAŽEVANJE, INFORMIRANJE IN ŠPORT
Vstopnina: Vstop prost
Spletni dogodek

ɜ:rma je kantavtorski projekt kitaristke Urška Supej in vokalistke Maše But. Projekt, ki gradi most med glasbo in poezijo, katerih avtorici sta Urška in Maša, plava v standardnih jazzovskih, pop ter folk vodah, ter se dotika tematik kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera, … glasbenici iščeta inspiracijo v glasbenikih kot so Bob Dylan, Laura Marling, Leonard Cohen … pesnicah kot so Edna Saint Vincent, ter zapisih kot so The Second Sex …
Projekt predstavlja kontrast med spevnimi melodijami in težkimi tematikami, kot življenjski kontrast med idealom in realnostjo. Avtorici želita na tak način, skozi lepo in poslušljivo glasbo, spodbuditi razmišljanje o temah in problemih, ki jih ljudje prepogosto preslišimo in spregledamo.
***
Maša But je uspešno končala šolanje iz flavte na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer se je začela izobraževati na področju petja pri profesorici Ani Bezjak. Lansko leto je zaključila s študijem na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, kjer je obiskovala jazz petje pri profesorici Caroline De Rooij. Sodeluje v različnih jazz in pop zasedbah (Wckd Nation, Vudlenderji…), pri raznih projektih, prav tako pa se tudi redno udeležuje mednarodnih delavnic svetovno priznanih profesorjic in profesorjev.
Urška Supej je štiriindvajsetletna kitaristka iz Maribora. Svojo glasbeno pot je začela pri profesorici klasične kitare Kristini Marjanovič in nadaljevala pri profesorju Stane Hebarju na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. Po zaključeni Prvi gimnaziji Maribor je začela obiskovati program jazz kitare Koroškega deželnega konservatorija v Celovcu pri profesorju Agostino Di Giorgiu. Urška redno sodeluje z različnimi jazz in pop zasedbami ter se izobražuje na mednarodnih delavnicah. Trenutno vodi svoje avtorske projekte Urška Supej Kvartet, Lullabies for Daydreamers in Rumejts (s katerim je zmagala na tekmovanju Radia SI '35 years for you').
***
Ba kanal je študentski projekt, na katerem prirejamo in snemamo nastope slovenskih glasbenih izvajalcev z avtorskim programom. Ves čas posodabljamo avdio in video opremo ter nadgrajujemo svoje znanje na področju snemanja in postprodukcije, s čimer se trudimo svoje produkte konstantno izboljševati. Najraje sprejemamo mlade ali manj uveljavljene zasedbe z izvirnim programom, ki jim s posnetkom omogočimo prijave na razpise in festivale, v primeru da svoje glasbe še niso posneli. Naša prednost je, da pri tem za izvajalca ne nastanejo nikakršni stroški, trudimo pa se izplačevati tudi honorar, saj želimo v karseda veliki meri podpirati avtorsko umetnost, česar je v Sloveniji premalo. Hkrati pa iz meseca v mesec izdelujemo lahko dostopno in raznoliko knjižnico slovenske avtorske glasbe na svojem YouTube kanalu, ki novo glasbo približa več uporabnikom po celi državi.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi