Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
31°C
14°C
JUTRI
33°C
15°C

Izrekanja 5 - Aljaž Primožič in Six One Five Collective (ZDA)

Organizator: OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE
Kontaktni podatki organizatorja: Kristian Koželj.
Vstopnina: Prostovoljni prispevki

V svoji peti preobleki festival Izrekanja ohranja zvestobo svojemu osnovnemu poslanstvu - na oder v lapidariju prinašati vrhunsko poezijo in v njenem objemu prepletati perspektivne in vrhunske, domače in tuje avtorje ter izvajalce.

Letošnja Izrekanja bo odprl Aljaž Primožič s predstavitvijo svojega pesniškega prvenca Čisto potiho (LUD Literatura, 2022). Aljaž (rojen 2001) je pesnik in dramatik, trenutno študira rusistiko in filozofijo na ljubljanski Filozofski fakulteti. Je dobitnik nagrade Župančičeva frulica in lavreat male Veronike. Njegove pesmi so bile uvrščene v antologijo mlade poezije In zemlja je vibrirala kakor živo telo, njegov dramski tekst Kamenčki pa je del pete knjižne izdaje Tapetka! (JSKD). Je tudi "otrok" Izrekanj, saj od samega začetka leta 2018 festival soustvarja, zadnja leta pa je tudi pomočnik umetniškega vodje.

 

Uvodni večer bo eksplodiral v zvoke avtentičnega, žmohtnega countryja. Z nami bo zasedba Six One Five Collective (Nashville, Tennessee, ZDA), ki bo nedvomno pričarala enega od celjskih koncertov leta.
Skupina Six One Five Collective je skupen kreativni projekt štirih glasbenikov, ki ustvarjajo mešanico countryja, americane, folka in popa.
Njihov zvok, ki ga zaznamujejo izrazite harmonije, mojstrski vokali in solistični vložki, spominja na velikane ameriške glasbe, kot so Fleetwood Mac, Little Big Town in drugi. Njihovi nastopi so eklektična mešanica avtorskih skladb, uspešnic, napisanih za druge izvajalce, in udarnih pesmi, ki so postale zaščitni znak skupine.
Six One Five Collective so nastopali po vsem svetu in bili predskupina izvajalcem, kot so Lennon Stella, John Legend, India Arie, John Hiatt, Kenny Chesney in drugi. Nastopili so na znamenitem glasbenem odru Grand Ole Opry in bili na več turnejah v tujini.
Ustvarili so tudi pesmi za izvajalce, kot so Kelly Clarkson, Steven Tyler, Kesha, George Strait, Lee Brice, Ingrid Andress, Marc Broussard in Sister Hazel, ter za televizijske nanizanke, kot so Nashville, Parenthood, Selling Sunset, Love Island in American Ninja Warrior!

 

Gostovanje zasedbe Six One Five Collective je omogočilo Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi