Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Zimska pravljica Vrtcev Brezovica

Približuje se praznični čas, ko drug drugemu darujemo lepe misli, želje in pozornost. Vrtci Brezovica so z željo, da se vse enote vrtca in družine praznično povežejo med seboj, organizirali že drugo Zimsko pravljico.  Otroci in njihovi starši so si v četrtek, 24. novembra 2022, ogledali predstavo, izbirali med različnimi delavnicami in nakupovali na dobrodelnem sejmu.

Zimska pravljica je bila organizirana za otroke, vključene v vse enote Vrtcev Brezovica, njihovim staršem in sorodnikom. Poleg druženja, zabave in povezovanja je tudi dobrodelna prireditev, saj je njen izkupiček v celoti namenjen skladu Vrtcev Brezovica. Prav zato pa so moči združile vse enote in dogodek izpeljale v igralnicah nove enote v Notranjih Goricah.

Odvijali sta se kar dve predstavi. Predstava za najmlajše z naslovom »Štirje letni časi« Lutkovnega gledališča Fru-Fru je potekala v telovadnici Podružnične Osnovne šole Notranje Gorice. Predstava za starejše otroke z naslovom »Čigava je slika«, za katero so se potrudili strokovni delavci vrtca, je potekala v dvorani Doma krajanov Notranje Gorice.

V igralnici so lahko otroci izbirali med najrazličnejšimi delavnicami. V igralnici so pripravili pravljični kotiček, zvočno kopel, delavnico iz kemijskih poskusov, najmlajši so tudi likovno ustvarjali. Otroci so se z navdušenjem pridružili plesni delavnici, jogi za otroke in uživali v glasbeni predstavi. Zimsko pravljico je obiskala tudi Babica Zima, s katero so se fotografirali. Za poslikavo otroških obrazkov in lepih frizur so poskrbele strokovne delavke vrtca, skrbne kuharice pa za lačne želodčke. Po celem vrtcu je dišalo po ocvrtih miškah, sirovih lizikah, čarobnih kovancih, na stojnicah pa so si obiskovalci žejo pogasili s čarobnimi napitki, ki so jih poimenovali bučkine solzice, modra čarobna limonada in zelena opojna limonada. Na dobrodelnem sejmu je bilo moč kupiti unikatne izdelke, darila in slaščice izpod rok zaposlenih. Zimska pravljica se je zaključila z izdelavo sladoleda.

Oglejte si tudi