Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Zadnja letošnja seja Sveta Občine Brezovica

V Modri dvorani na Brezovici je v sredo, 15. decembra 2021, potekala 17. redna seja Sveta Občine Brezovica. Svetniki so potrdili zapisnik 16. redne seje in dnevni red. Župan Metod Ropret jih je v tej točki obvestil o vseh aktualnih dogajanjih.

S Slovenskimi železnicami so uspeli doseči dogovor o rekonstrukciji železniške proge na odseku od Brezovice do Preserja. Ko bodo na odseku od Brezovice do Notranjih Goric pridobljena vsa zemljišča, bodo nadaljevali na tem delu. Iz tega razloga bodo ta odsek izpustili. Začetek gradnje Mercator centra na Brezovici napovedujejo spomladi. Izid razpisa za dokončanje kanalizacije je končan, izbran je izvajalec.

Predlog proračuna Občine Brezovica za leti 2022 in 2023 je občinski svet sprejel soglasno. Proračun za naslednji dve leti je treba sprejeti, saj so v načrtu velike investicije, ki ti dve leti vključujejo. Do bistvenih sprememb v samem proračunu ni prišlo. Dokumenta za obe leti si lahko podrobneje ogledate na spletnem mestu občine Brezovica. Svetniki so umaknili sklep o potrditvi elaborata lokacijske preveritve. Opravljena je bila tudi obravnava osnutka sprememb in dopolnitve občinskega prostorskega načrta.

Potrjen je bil letni program športa, ki športni infrastrukturi posveča 549.300 € in skupno področju športa 659.300 €. Potrdili so tudi letni program kulture za leto 2022 in soglasje k ceni pomoči na domu. Ta določa ekonomsko ceno storitve pomoči na domu, ki v letu 2022 znaša 20,61 EUR na uro. Povprečni mesečni stroški znašajo 6800,48 evra. Subvencija proračuna občine Brezovica je 80,69%, kar pomeni, da uporabniki plačajo 19,31% cene storitev. Občini se s tem poveča njen delež cene, cena, ki jo plača uporabnik, pa ostane nespremenjena.

Svetniki so sprejeli predlagan Sklep o mreži javne lekarniške dejavnosti na primarni ravni na območju občine Brezovica, ki obsega dodatno, podružnično enoto lekarn na Brezovici. Brezovica bo s tem pridobila lekarno, predvidoma v novem Mercator centru. Sprejet je bil tudi sklep o financiranju političnih strank v letu 2022, ki se ne spreminja. Sredstva so zagotovljena.

Ob koncu je župan Metod Ropret še nagovoril svetnike: »Za vse, kar smo v letošnjem letu naredili, se vam zelo lepo zahvaljujem. Večkrat je slišati, da je ta stopnja razumevanja in naša enotnost za druge neobičajna. Sam sem na to vsako leto bolj ponosen. Ne glede na to, od kod prihajamo, vsi vemo, da tukaj sedimo zaradi ljudi. Tudi če se je treba za kakšno stvar uskladiti, to brez težav naredimo. To je prava kvaliteta tega in vseh preteklih občinskih svetov, temu primerni pa so tudi kazalniki razvoja te občine. S takimi ljudmi in na takšen način res prijetno delati in s tem pridejo tudi rezultati. Želim vam mirne in prijetne praznike.«

Eva Povirk

Oglejte si tudi