Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Preserje

V petek, 18. marca, je Prostovoljno gasilsko društvo Preserje priredilo letni občni zbor. Člani društva so potrdili dnevni red, delovno predsedstvo je zasedlo svoja mesta, s poročili o preteklem letu pa je začel predsednik društva Aleks Šeškar Mavec.

Upravni odbor se je sestal na štirih skupnih uradnih sestankih, imeli pa so tudi nekaj neuradnih srečanj, ki so bila potrebna za usklajevanje načrtov in ambicij društva. Veliko časa so vložili v pridobivanje gradbenega dovoljenja za nov gasilski dom, poleg tega je pred njimi prva večja investicija v zadnjih desetih letih. Posodobili bodo namreč njihovo prvo vozilo GVV-1, ki je že v fazi predelave. Gasilsko društvo je bogatejše tudi za terensko vozilo, ki so ga dobili v dar od slovenske policije. Opravili so dela na starem gasilskem domu, zamenjali so stopnice in postavili lesen nadstrešek. Predsednik društva je še dodal: »Trudim se po svojih najboljših močeh, da društvo kljub vsem preprekam, ki jih ima na poti, napreduje ter povezuje skupnost. Vendar en sam tega ne zmore zato potrebuje dobro ekipo, ki stremi v skupen cilj. Ob tej priložnosti bi se javno rad zahvalil vsem članom in članicam, še posebej tistim, ki vedno priskočite na pomoč - ob tudi ne tako gasilskih dejavnostih in namenjate svoj prosti čas za dobro vasi.«

Naslednji je poročilo podal poveljnik društva Miha Stražišar: »V preteklem letu smo posredovali na treh prometnih nesrečah in štirih požarih v naravnem okolju. Omejitve so nam dopuščale nekaj manevrskega prostora, tako da smo lahko nemoteno izpeljali preventivni dan, se udeležili treh meddruštvenih vaj ter izvedli enako število društvenih vaj. Pridobili smo štiri gasilce pripravnike.«

Sledilo je poročilo mentorice mladine Maje Repar: »Sodelovali smo na virtualnem gasilskem kvizu, ostala tekmovanja so odpadla. V začetku šolskega leta smo povabili nove mlade navdušence in jim predstavili osnove gasilstva. Pomagali smo pri dnevu odprtih vrat, kjer so se lahko mladi preizkusili v temeljnih postopkih oživljanja. Verjamem, da se bo delo mladine kmalu vrnilo v stare tirnice.« Poročilo o delu veteranov je podal Igor Petrovčič, ki si želi, da bodo veterani lahko pomagali še naprej in na več področjih. Sledilo je še poročilo nadzornega odbora, finančno poročilo ter poročilo verifikacijske komisije.

V letu 2022 bodo izpeljali investicijo obnove vozila ter izdelali zaključno dokumentacijo za izgradnjo novega gasilskega doma. Organizirali bodo manjše dogodke, kot so čistilna akcija, postavljanje mlaja v Špilju ter družabne dogodke med letom. Izvedli bodo društvene in elementarne vaje ter aktivnosti v mesecu požarne varnosti.

Eva Povirk

 

Oglejte si tudi