Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Z zlatom iz Avstrije se vrača Bojana Šebenik

V soboto, 25. 2. 2023, se je v Avstrijskem mestu Weiz, v odlični organizaciji domačega kluba 300 Fight club, odvil “WEIZ INTERNATIONAL CUP”. Nastopilo je več kot 400 tekmovalcev iz 9 držav. Tekmovanje se je odvilo v vseh starostnih kategorijah, v mešanih borilnih veščinah.

Barve SCORPION GYM-a so tokrat zastopali tekmovalci, ki so tudi reprezentantje Slovenije v športni panogi tajski boks: Lily Fideršek, Sašo Vorkapić in naša občanka Bojana Šebenik.

 

Prva je v ring stopila 12 letna Lily Fideršek v kategoriji do 60 kg. Nasproti ji je stala dve leti sterejša in izkušenejša bojevnica Emilyiz Nemškega kluba. Lily se je borila srčno do zadnje minute in izgubila po točkah. Pripadlo ji je srebrno odličje. Sašo Vorkapić je nastopil v članski konkurenci do 70kg. V finalu K1 turnirja je suvereno slavil.

 

Zmaga in zlato odličje je pripadlo v finalu K1 v kategoriji do 70kg, Bojani Šebenik. V dvoboju se je pomerila z Miriam Schwarz, iz Avstrijskega gyma Heldenschmiede. Bojana je v borbi pokazala srčnost, odločnost, vztrajnost in pogum, ki so jo pripeljali do zmage. V vseh treh rundah je bila v točkovni prednosti. V borbi je pokazala izjemen napredek na psihološki ravni, kar je pomemben faktor na poti do zmage.    

 

“Domov smo se vrnili z dvemi zlatimi in srebrnim odličjem, zelo sem zadovoljen z psihofizično pripravljenostjo mojih tekmovalcev, to je odličen začetek tekmovalne sezone”, je podal izjavo trener in predsednik kluba.

 

Vse ljubitelje borilnih športov vabijo na “MEDNARODNO LIGO TAJSKEGA BOKSA”, ki se bo odvila v organizaciji Gladiator gyma v Črnomlju 2. 4. 2023. Vabljeni!

 

Bojani iskreno čestitamo in ji želimo še obilo uspeha. V eni izmed naslednjih številk Barjanskega lista bomo Bojanine dosežke in kariero podrobneje predstavili.

 

Jakob Rus

Oglejte si tudi