Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Vstopili smo v novo skavtsko leto

Čas zelo hitro beži in poletje ter počitnice so minile kot bi trenil, z njim pa tudi največje nagrade, ki jih čakamo vsi skavti celo leto - poletni tabori. Kmalu za njimi se je začela šola, na skavte pa smo morali še malo počakati. A smo jih kot vsako leto dočakali, na prvi skavtski petek, 6.10., ko smo se zopet zbrali skupaj na župnijskem travniku pred Marijinim domom.

Veseli smo bili, ker smo med seboj ugledali kar nekaj novih obrazov, ki so navdušeno prišli na prvo skupno srečanje stega v začetku novega skavtskega leta. Skupaj smo srečanje začeli z molitvijo in slavnostnim kvadratom ter ob vetru, ki je naše zastave dvigal visoko v nebo zapeli slovensko in skavtsko himno, ter se ob tem spomnili skupnosti, katerima pripadamo.

Ker nas je zanimalo, kdo odhaja in kdo prihaja v določeno starostno skupino, smo izvedli zabavne prehode in z njimi preverili, ali so novi člani res sposobni, iznajdljivi ter vztrajni. Obenem smo ,,z žrebom'' izvedeli tudi, kdo bodo voditelji posamezne skupine, rezultat pa je nekatere celo malce presenetil.

Ko smo opravili še z vsakoletnim skupinskim fotografiranjem ter spoznavanjem, smo se odpravili v cerkev k sveti maši. Srečanje smo z zabavnim večerom nadaljevali v Marijinem domu, kjer smo si z zanimanjem ogledali doživetja preteklega skavtskega leta, ter se v zaključku našega prvega skavtskega dneva podružili še ob ognju, kot se za nas skavte spodobi.

Oglejte si tudi