Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
16°C
8°C
JUTRI
14°C
5°C
skavtski pozdrav
Deli
Družba in javne storitve, Potovanje in turizem, Zunanji športi, Šport in rekreacija, Izposoja , Storitev, Ostalo, Hrana in Pijača, Društvo, Izleti, potovanja in čarterji

Steg Ostrorogega jelena

Odprto

Danes Zaprto
Običajno nas najdete vsak 2. petek v mesecu pri cerkvi na Brezovici, opazite pa nas lahko tudi druge dni in na drugih lokacijah po občini :)

Predstavitev

Skavtska skupina Brezovica 1, steg Ostrorogega jelena je le ena od več kot šestdesetih enot ZSKSS, v kateri delujejo tri starostne veje skavtinj in skavtov. Najmlajša, volčiči in volkuljice (8 – 10 let), izvidniki in vodnice (11 – 15 let) in najstarejša, popotniki in popotnice (16 – 21 let). Poleg tega imamo tudi skupnost voditeljev, ki skrbi za delovanje celotne skavtske skupine.

Na srečanjih se učimo in obnavjamo znanje različnih veščin kot so vozli, vezave, stavbarstvo iz naravnih materialov, Morsejeva abeceda, signalizacija, orientacija s kompasom in brez kompasa, ocenjevanje razdalj, kuhanje na ognju, postavljanje ognjev, petje,… Mlajši spoznavajo življenje v skupnosti (krdelu) in preko iger razvijajo svoje sposobnosti.

 

skavtski pozdrav Ostrorogi jelen

Zadnje vsebine