Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Vrtci Brezovica in njihov dobrodelni on-line bazar

Vrtci Brezovica v teh časih iščejo nove rešitve za težave, ki se pojavljajo. Zaradi epidemije je potrebno veliko prilagajanja, rešitev in sodelovanja. Na srečo so zelo nadobudni, predvsem ravnateljica vrtcev Liljana Bošnjak, ki zaposlene spodbuja h kreativnosti.

Že lansko leto so med zaprtjem prišli na idejo, da bi vseeno izpeljali novoletni bazar. Ker imajo sodelavke, ki imajo različne veščine in znanja, so naredili kar on-line novoletni bazar. Vzgojiteljice so prinesle svoje izdelke na fotografiranje. Iz tega razloga so se za to možnost odločili tudi sedaj. Kljub temu so izdelke ponudili tudi na stojnici v enotah vrtcev. S pridobljenim denarjem iz novoletnega bazarja vsako leto nakupijo nova igrala. Lansko leto je bila na vrsti najmlajša enota v Vnanjih Goricah, eno leto prej igralo na Rakitni. Letošnja sredstva namenjajo enoti Notranje Gorice, saj se je potem, ko je vrtec zaživel, izkazalo, kaj potrebuje. Tako bodo dokupili eno gugalnico in en peskovnik.

Decembra se v vrtcih dogaja ogromno. Začnimo z Miklavžem, ko vsi otroci prejmejo »miklavževa« darila. V preteklih letih je po enotah hodil Dedek mraz, se fotografiral z otroci in jim poklanjal darila. Božička je na nek način predstavila občina s predstavo in darili. Lansko leto smo zaradi zaprtja posneli Dedka mraza, ki išče otroke po praznih vrtcih. Posnetek so prejeli vsi otroci oziroma njihovi starši, ki so ga skupaj pogledali. Sedaj nismo želeli, da ima stik s toliko skupinami, zato smo kombinirali. Dogovorili smo se, da je zunaj in mlajšim pomaha, nekateri so odprli okna, starejši so bili tudi zunaj. Ne moremo definirati, če je to boljše ali slabše, ampak je drugače. Vedno iščemo poti, da otroci to doživijo. Letos smo izvedli tudi lutkovno predstavo, večkrat in manjše skupine. Tako se decembra ves čas dogaja. V dogajanje je vpetih 125 zaposlenih.

»Sama epidemija se je po mojem mnenju otrok v vrtcu še najmanj dotaknila. Morda to lažje prenašajo, saj so vzgojiteljice brez mask in vidijo vso mimiko, ki jo tak otrok potrebuje. Znotraj skupin je življenje bolj ali manj enako kot je bilo. Res je, da imamo veliko ukrepov za preprečevanje okužb, a to velja bolj za odrasle,« nam je pojasnila ravnateljica.

V vsem tem času so našli nove zanimive načine, da ni bilo potrebno vsega odpovedati. Tako so roditeljske sestanke prirejali zunaj in tudi starši so to dobro sprejeli. Otroci so bili zelo kreativni, pošiljali so recepte in kuhali. Ker so bili recepti odlični, so vzgojiteljice to zbrale skupaj in tako so Vrtci izdali knjigo z recepti in fotografijami otrok. Želimo jim uspešno in kreativno delo še naprej.

Eva Povirk

Oglejte si tudi